Rukomet

PPD Zagreb u Osijeku otvara nastup u Ligi prvaka, Pick Szeged u statusu favorita

Jan Šneler • nedjelja, 16.09.2018.
PPD Zagreb u Osijeku otvara nastup u Ligi prvaka, Pick Szeged u statusu favorita
Foto: FaH

Ovosezonsko natjecanje u rukometnoj Ligi prvaka, rukometaši PPD Zagreba otvorit će susretom protiv opasnog Pick Szegeda s kojim nemaju najbolja iskustva proteklih sezona...

Današnjim susretom protiv mađarskog Pick Szegeda počinje ovosezonska avantura Prvog Plinarskog Društva Zagreb u Ligi prvaka. Skupina je atraktivna, premda bismo mogli reći lakša od druge u kojoj su prisutni puno jači klubovi. Ipak, otežavajuća okolnost za PPD Zagreb je što ima dosta izjednačenih sastava te će ulazak među šest najboljih biti izuzetno težak zadatak.

Današnji protivnik je Pick Szeged, klub s kojim Zagreb nema najboljih iskustava. U posljednjih deset dvoboja, PPD Zagreb je slavio četiri puta, međutim problem je što je posljednji put to bilo prije šest godina. Posljednjih pet susreta pripalo je Mađarima čiji klupski rukomet je svake godine sve bolji i bolji. Istina, Zagrebaši su u većini susreta bili opasni protivnici, nisu to bile rutinske pobjede Pick Szegeda, ali razlika u kvaliteti bila je očita.

Mađari su bogatiji klub, prepun iskusnih i kvalitetnih pojedinaca. Za ovu sezonu dovedeni su Mirko Alilović, Joan Canellas, Jorge Maqueda, Dean Bombač i Nik Henigman što je odličan dodatak već jakom postojećem kadru. PPD Zagreb nema tih financijskih mogućnosti da dovodi iskusna i kvalitetna strana imena te je to već sezonama vidljivo.

Zagrebaši su u još jednom problemu. Naime, s obzirom na činjenicu kako nemaju svoju dvoranu, prisiljeni su današnji dvoboj igrati u Osijeku. Problematično je to iz više razloga. S druge strane, Osijek je puno bliži Szegedu od Zagreba te treba očekivati poveću brojku gostujućih navijača koji uvijek u velikom broju dolaze na gostovanja mađarskih momčadi.

Sve u svemu, PPD Zagreb očekuje težak dvoboj u kojem bi pobjeda bila iznenađenje. Priznaje to i trener Lino Červar koji je i prije početka sezone rekao da će natjecanje u Ligi prvaka biti izuzetno izazovno za hrvatskog prvaka. Ono što preostaje domaćim rukometašima je borba i zalaganje kako bi pokazali da su sposobni boriti se s ravnopravnim protivnicima u skupini i pokušali izboriti šestu poziciju. Realnost je takva da je Pick Szeged trenutno daleko jača momčad koja je spremna za prve tri pozicije u skupini.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!