Vodeni sportovi

Hrvatska svladala SAD i zaključila Svjetski kup na petom mjestu

Jan Šneler • nedjelja, 16.09.2018.
Hrvatska svladala SAD i zaključila Svjetski kup na petom mjestu
Foto: EPA

Sigurnom predstavom u borbi za peto mjesto, hrvatski vaterpolisti uspješno su svladali SAD te tako zaključili svoj nastup na Svjetskom kupu u Berlinu...

Iako smo i dalje dojma kako je hrvatska vaterpolska reprezentacija mogla napraviti puno bolji rezultat, Svjetski kup u Berlinu zaključit će na petom mjestu. U susretu sa SAD-om, Hrvatska je bez većih problema slavila sa 7:10.

Sve je bilo praktički riješeno nakon prvog poluvremena. Iako je u prvoj četvrtini rezultat bio samo 0:1, na kraju prvog poluvremena, Hrvatska je vodila s velikih 1:5. Raspoloženi su bili hrvatski vaterpolisti u drugoj četvrtini i potpuno zasluženo došli do velike prednosti.

U nastavku susreta, ponovno Hrvatska igra dobro, a tri minute do kraja treće četvrtine, Andro Bušlje i Lovre Miloš dovode Hrvatsku do najvećeg vodstva 2:8. Bilo je potpuno jasno kako je susret riješen te su se stoga i hrvatski vaterpolisti malo opustili.

Amerikanci ipak nisu mogli zaprijetiti velikoj prednosti Hrvatske, ali su barem smanjili zaostatak i na kraju izgubili s podnošljivih 7:10. Iako smo ga kritizirali u prošlim susretima, danas je najbolji kod Hrvatske bio Loren Fatović s tri pogotka, dok su po dva dodali Bušlje i Andrija Bašić. Kod Amerikanaca, Ben Hallock, Luca Cupido i Benjamin Dutch Stevenson postigli su po dva pogotka.

Svjetski kup, utakmica za peto mjesto:
SAD - Hrvatska 7:10 (0-1, 1-4, 2-3, 4-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!