Tenis

Serdarušić uspješan u prvom kolu Challengera u Sibiuu

Jan Šneler • utorak, 18.09.2018.
Serdarušić uspješan u prvom kolu Challengera u Sibiuu
Foto: FaH

Na Challengeru u rumunjskom Sibiuu, Nino Serdarušić nakon tri seta pobijedio je Mattea Violu i ušao u drugo kolo...

Iako je bio bolji tijekom cijelog meča, hrvatski tenisač Nino Serdarušić ipak je nakon tri seta došao do slavlja protiv talijanskog tenisača Mattea Viole. Tim je Serdarušić došao do drugog kola Challengera u rumunjskom Sibiuu.

Prvi set počeo je dobro za Talijana jer je odmah došao do breaka. Ipak, unatoč ranom vodstvu, Serdarušić se uspješno vratio i s dva breaka došao do vodstva 1:4. Viola je uspio doći do još jednog gema, no onda je hrvatski tenisač s još jednim breakom uspješno okončao set s 2:6.

U drugom setu, Viola je imao još bolju priliku. Dva puta je oduzeo servis Serdarušiću u ranoj fazi seta i imao veliko vodstvo od 3:0 i 4:1. Hrvatski tenisač nije odustajao nego je nastavio s pritiskom i uspješno s dva breaka došao do izjednačenja. Ipak, povratak nije do kraja uspio jer je u tie-breaku Viola bez ikakvih poteškoća slavio sa 7:0.

Nakon izjednačenja u setovima, odlučujući set Serdarušić je odradio sjajno. Brza dva breaka i vodstvo od 0:4, Serdarušić nije mogao propustiti. Viola je već polako gubio svaku nadu, a hrvatski tenisač uspješno je s još jednim breakom osvojio drugi set s 1:6.

U drugom kolu Challengera Serdarušića čeka Lukas Rosol, 184. tenisač svijeta. Prije nešto više od četiri mjeseca, hrvatski tenisač igrao je protiv Rosola i uspješno slavio sa 6:4 7:5.

Challenger Sibiu (m), 1. kolo:
Matteo Viola (Italija) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 2:6 7:6(0) 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!