Tenis

Wang sigurna u drugom kolu Guangzhoua, Ferro iznenadila Zheng

Jan Šneler • srijeda, 19.09.2018.
Wang sigurna u drugom kolu Guangzhoua, Ferro iznenadila Zheng
Foto: EPA

U drugom kolu WTA turnira u kineskom Guangzhouu veliko iznenađenje priredila je francuska tenisačica Fiona Ferro koja je svladala domaću tenisačicu Saisai Zheng...

Susretom Aleksandre Krunić i Christine McHale kompletirano je drugo kolo WTA turnira u Guangzhouu. Iako je većina favoritkinja opravdala taj status, najveće iznenađenje priredila je Fiona Ferro koja je nakon tri seta svladala Saisai Zheng.

Zheng nije mogla bolje otvoriti meč. U potpunosti je dominirala Kineskinja, došla do tri uzastopna breaka i povela s 5:0. Trebala je samo svojim servisom potvrditi set, no Ferro je uspjela doći do četiri break prilike i napraviti mali pritisak. Zheng se ipak oduprla napadu i sa 6:0 osvojila prvi set.

Činilo se da će kineska tenisačica lagano proći u drugo kolo, no francuska tenisačica se vraća. Rani break donio je Ferro vodstvo od 0:3 i priliku da se vrati u meč. Iako je Zheng uspjela vratiti izgubljeno, Ferro je s još jednim breakom okončala set i slavila sa 3:6.

Potpuni preokret Ferro je kreirala u posljednjem setu. Break je došao već u trećem gemu, čvrsto je držala svoj servis Francuskinja i bilo je pitanje vremena kada će ponovno zaprijetiti. Dogodilo se u to u sedmom gemu, Ferro je napravila još jedan break i s 2:6 zaključila meč.

Treća nositeljica Qiang Wang nije se pretjerano namučila protiv Svetlane Kuznjecove. Ruskinja je prva došla do breaka, no vrlo brzo se raspala. Wang je brzo dva puta oduzela servis protivnici i povela s 1:4. Do kraja seta, Kineskinja je još jednom napravila break i s 2:6 zaključila bolju igru.

U nastavku meča, Wang je ponovno bila bolja i dominantnija. Rani break slomio je Ruskinju koja je sve slabije i slabije kontrolirala servis. Konačno, nakon dvije neiskorištene break, odnosno meč lopte, Wang je s još jednih 2:6 slavila i prošla u drugo kolo.

Srpska tenisačica i četvrta nositeljica Krunić imala je manjih problema protiv McHale, ali je ipak nakon dva seta došla do slavlja. U prvom setu sve je išlo glatko i Krunić s dva breaka rutinski slavi sa 6:3. U drugom setu bilo je nešto više problema jer je McHale došla do breaka u petom gemu. Ipak, srpska tenisačica pokazuje veću koncentraciju i s dva uzastopna breaka dolazi do još jednog slavlja sa 6:3.

Iako je u prvom kolu odličnom igrom slavila protiv prve nositeljice Alize Cornet, američka tenisačica Jennifer Brady morala je zbog ozljede predati meč protiv Katerine Kozlove koja je bez borbe prošla u drugo kolo.

WTA Guangzhou (ž), 2. kolo:
Sabine Lisicki (Njemačka) - Julia Putinceva (Kazahstan, 5) 3:6 3:6
Jennifer Brady (SAD) - Katerina Kozlova (Ukrajina) predaja Brady
Saisai Zheng (Kina, 8) - Fiona Ferro (Francuska) 6:0 3:6 2:6
Vera Lapko (Bjelorusija, 7) - Denis Kazaniuk (Izrael) 6:2 7:5
Andrea Petković (Njemačka) - Yafan Wang (Kina) 6:4 7:6(5)
Bernarda Pera (SAD) - Viktoria Kuzmova (Slovačka, 6) 6:2 6:3
Svetlana Kuznjecova (Rusija) - Qiang Wang (Kina, 3) 2:6 2:6
Aleksandra Krunić (Srbija, 4) - Christina McHale (SAD) 6:3 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!