Nogomet

VIDEO: Barišić asistirao za bod Rangersa, Eintracht s igračem manje do pobjede

Petar Jenjić • četvrtak, 20.09.2018.
VIDEO: Barišić asistirao za bod Rangersa, Eintracht s igračem manje do pobjede
Foto: EPA

Krenula je i grupna faza Europske lige, a u prvih 12 utakmica odigrano je nekoliko odličnih dvoboja koji su odlučeni u završnicama. Potrebno je izdvojiti asistenciju Borne Barišića za bod Rangersa na gostovanju kod Villarreala te pobjedu Eintrachta koji je igrao s igračem manje posljednjih pola sata...

Villarreal - Rangers 2:2

Vrlo zanimljiva utakmica odigrana je u Villarrealu gdje je istoimeni domaćin ugostio Rangerse. Španjolska je momčad dva puta tijekom susreta bila u vodstvu, ali gosti su ipak uspjeli doći do boda, završilo je 2:2

Na prvi pogodak u novoj sezoni Europske lige čekalo tek 43 sekunde kada je briljantno s dvadesetak metara mrežu zatresao Carlos Bacca.

Škoti do poravnanja dolaze u 67. minuti kada je poentirao James Tavernier, međutim, već dvije minute kasnije nova promjena rezultata. U ulozi asistenta našao se Santi Cazorla, a mrežu za novo vodstvo Villarreala krasno je u bliži kut pogodio Gerard Moreno.

Rangersi nisu ostali dužni te su u 76. minuti ponovno izjednačili, Borna Barišić prizemnom je loptom u kaznenom prostoru pronašao Kylea Laffertyja koji ju skreće u mrežu.

Barišić je igru napustio u 85. minuti, dok Nikola Katić nije ulazio u igru.

Dodajmo i to kako je bečki Rapid, u istoj skupini, kod kuće svladao moskovski Spartak s 2:0. U redovima domaćina cijeli je susret odigrao Mateo Barać, dok Ivana Močinića nije bilo u sastavu.

PAOK - Chelsea 0:1

U novu europsku avanturu krenuo je i Chelsea koji je gostovao kod PAOK-a bez Matea Kovačića i Edena Hazarda te uspio upisati sva tri boda, stigavši do minimalne pobjede.

Domaći navijači utihnuli su nakratko u sedmoj minuti jer su gosti stigli u vodstvo. Bila je to krasna akcija Chelseaja, Ross Barkley našao se u ulozi asistenta, uposlio Williana koji utrčava u kazneni prostor i lakoćom matira protivničkog vratara.

Marseille - Eintracht Frankfurt 1:2

Iako je imao igrača više gotovo pola sata, Marseille ipak nije uspio doći do bodova protiv Eintrachta. Na praznom Velodromeu njemačka je momčad stigla do pobjede s 2:1 pogotkom u završnici susreta.

Francuska momčad povela je u trećoj minuti susreta, Florian Thauvin proigrao je Lucasa Ocamposa koji iz blizine poentira za vodstvo domaćina.

Izjednačio je Eintracht u 52. minuti, glavom je nakon kornera poentirao Lucas Torro. Međutim, sedam minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je Jetro Wilems zaradio drugi žuti karton.

Igra s igračem više na terenu nije pomogla Marseilleu koji je ispustio i bod. U 89. minuti krasno je poentirao Luka Jović i donio pobjedu gostujućoj momčadi.

Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Marseille, dok u sastavu gostiju nije bilo Ante Rebića.

Dinamo Kijev - Astana 2:2

Do vrijednog pogotka u završnici utakmice stigla je i Astana koja je odigrala 2:2 na gostovanju kod Dinamo Kijeva. U dresu domaćina cijelu je utakmicu odradio Josip Pivarić, dok je kod Astane Marin Tomasov zamijenjen u 85. minuti.

11 minuta čekali su Kijevljani na prvi pogodak, krasno su kombinirali Vitalij Bujalskij i Viktor Cigankov, a potonji je krasno pogodio s ruba kaznenog prostora.

Tek deset minuta izdržala je ukrajinska momčad s vodstvom, Junior Kabananga ubacio je u kazneni prostor, a Marin Aničić glavom skrenuo loptu u mrežu i donio Astani poravnanje.

Ipak, u posljednjim trenucima prvog poluvremena Dinamo se vratio u vodstvo, slabu reakciju protivničkog vratara iskoristio je Denis Garmaš za upisivanje u strijelce.

Na novi pogodak čekalo se sve do nove sudačke nadoknade, veći dio posla napravio je Pedro Henrique koji je centrirao u kazneni prostor na Romana Murtazayeva koji zabija za bod Kazahstanaca.

Lazio - Apollon 2:1

Prve bodove, to jest prvu pobjedu u Europskoj ligi, ostvario je i Lazio koji je pred svojim navijačima s 2:1 slavio protiv Apollona.

Lazio je poveo u 14. minuti utakmice nakon što je Felipe Caicedo krasno proigrao Luisa Alberta koji je matirao protivničkog vratara.

Ciro Immobile u 84. minuti podebljao je vodstvo Lazija iz kaznenog udarca, da bi do kraja utakmice Apollon uspio tek ublažiti poraz. Strijelac je bio Emilio Zelaya.

Milan Badelj napustio je igru u 61. minuti, dok je kod gostiju Anton Maglica zamijenjen početkom drugog poluvremena.

Bešiktaš - Sarpsborg 3:1

Bez Domagoja Vide, koji je cijelu utakmicu odgledao s klupe, do sva tri boda stigao je Bešiktaš koji je na domaćem terenu s 3:1 bio bolji od Sarpsborga.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a na poluvremenu je u igru ušao Ryan Babel i šest minuta kasnije postigao pogodak čime je doveo domaćina u vodstvo.

69. minuta donijela je novi pogodak u mreži gostiju, ubacio je Adem Ljajić iz slobodnog udarca, a glavom poentirao Enzo Roco. Treći pogodak turske momčadi bio je djelo Jeremain Lens, dok je počasni pogodak za goste zabio Kristoffer Zachariassen.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Villarreal2:2FC Rangers
Rapid Beč2:0Spartak Moskva
1Villarreal 612:5+710
2Rapid Beč 66:9-310
3FC Rangers 68:806
4Spartak Moskva 68:12-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!