Europska liga, skupina D, 1. kolo, 20.09.2018, 21:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Craig Pawson (Engleska), Lee Betts (Engleska), Ian Hussin (Engleska)
Dinamo
Dinamo
Ivan Šunjić 16'
Izet Hajrović 27', 57'
Daniel Olmo 60'
4:1(2:0) Fenerbahçe
Roman Neustadter 47'
Fenerbahçe

VIDEO: Dinamo rastavio Fenerbahče u Maksimiru i visokom pobjedom otvorio grupnu fazu!

Branimir Korać • četvrtak, 20.09.2018.
VIDEO: Dinamo rastavio Fenerbahče u Maksimiru i visokom pobjedom otvorio grupnu fazu!
Foto: FaH

U Dinamu nisu mogli zamisliti bolje otvaranje grupne faze Lige prvaka. U Zagrebu su ugostili Fenerbahče i nanijeli mu zasluženo težak poraz...

Fenerbahçe
Dinamo
Fenerbahçe
8
(do 82')
99
(do 75')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
35
Harun Tekin
5
Mehmet Topal
6
Ismail Koybasi
7
Alper Potuk
(do 80')
19
Sener Ozbayrakli
22
Michael Frey
23
Diego Reyes
33
Roman Neustadter
39
Yassine Benzia
(do 65')
92
Aatif Chahechouhe
(do 65')
99
Eljif Elmas
Pričuvni igrači
24
Baris Alici
65'
35
Jailson
65'
31
Islam Slimani
80'
Trener
Phillip Cocu

Odličan početak grupne faze Europske lige za Dinamo. U Maksimiru je gostovao Fenerbahče koji je teško stradao s 4:1, a mogao je doživjeti i teži poraz.

Bjelica je iznenadio sa sastavom i od prve minute na lijevom beku osvanuo je Amir Rrahmani koji je zamijenio ozlijeđenog Leovca. Postojala je opcija s Musom i Dilaverom, ali Bjelica nije razbijao udarni stoperski par, a više je u defenzivi vjerovao Rrahmaniju. S druge strane Cocu je više razmišljao o dvoboju s Bešiktašom u prvenstvu nego o Dinamu i niz važnih igrača ostavio je van početne postave.

U prvih deset minuta Dinamo je dva puta zaprijetio prilično neprecizno. Prvo je Mislav Oršić zapucao nakon solo prodora, imao je otvoren prostor za šut malo iskosa s 20-ak metara, ali pucao je dosta neprecizno.

Vrlo brzo nakon toga Stojanović je odlično probio desnu stranu, imao dosta vremena i prostora za kvalitetan centaršut prema Gavranoviću, ali ubačaj je bio jako loš, točno u ruke Tekina.

Međutim nije se dugo čekalo na pogodak i vodstvo Modrih. U 15. minuti dosuđen je korner za Dinamo, odigrana je fina kombinacija, Oršić je u sredini pronašao Hajrovića čiji je pokušaj blokiran, no do lopte dolazi Gavranović i dodaje ju do Šunjića, a on s 15-ak metara pogađa suprotni kut za 1:0!

Iako je Dinamo vodio, Fenerbahče je bio potpuno nemoćan u pokušajima da dođe do poravnanjima. Niti ideje, a niti načina kako probiti obranu Modrih.

S druge strane Dinamo je nastavio prijetiti i krasnom akcijom došao je do povećanja prednosti. U 27. minuti Gavranović je briljantno primio dugačku loptu na 20-ak metara, ušao u kazneni prostor, sjajno uočio i još bolje petom proigrao natrčalog Hajrovića koji iz prve lijepo pogađa za 2:0!

Dobro je Dinamo igrao, brzo prema naprijed, pun samopouzdanja i u 30. minuti mogao je i do trećeg pogotka. Nakon ubačaja s desne strane Gavranović je pokušao glavom iz neugodne situacije, ali udarac nije bio najbolji i lopta je otišla preko gola.

Fenerbahče je prvi put zaprijetio u 33. minuti iz slobodnog udarca s 25 metara, odlično je pucao Koybasi kojeg su centimetri dijelili od pogotka, ali Livaković je iščupao loptu krajnjim snagama.

I Fenerbahče je imao jako puno sreće u 37. minuti. Hajrović je ubacio iz kornera, Dilaver je sjajno pucao glavom, lopta se odbila od vratnice u petercu do Gavranovića i Oršića koji je ipak nisu uspjeli ugurati u mrežu.

Dinamo je na odmor odnio vodstvo 2:0, potpuno zasluženo nakon što je bio bolji protivnik u prvih 45 minuta.

Ulazak u drugi dio nije bio dobar i Dinamo već u 47. minuti prima smiješan pogodak. Lopta je ubačena iz kornera, proletjela je kroz cijelu obranu na drugoj strani do Neustadtera koji je lakoćom sprema u mrežu. Rrahmani je tu potpuno zaspao i dopustio ulazak Neustadtera.

Nije to dovelo do velikog pritiska Fenerbahčea, Dinamo je vrlo brzo vratio kontrolu igre i u 57. minuti povećao je prednost na 3:1! Velika pogreška obrane Fenerbahčea, sudarili su se Koybasi i Neustadter, Olmo je odnio loptu i pronašao posve samog Hajrovića u sredini koji šalje loptu u praznu mrežu.

Turci su se raspali i ubrzo je došao i četvrti pogodak. Stojanović je s desne strane u kaznenom prostoru proigrao Olma koji bez puno razmišljanja puca iskosa i zabija za 4:1.

Peti gol vidio je u zraku i minutu nakon Olmovog gola sjajno izvana opalio je Šunjić, a Tekić je teškom mukom obranio njegov pokušaj, točnije odbio ga u gredu.

Rutinski su Modri održavali visoku prednost i nizali odlične prilike. U zadnjih 15 minuta mogao se i Rrahmani upisati među strijelce, ali je udarac iz okreta završio u korneru da bi nakon tog kornera Gavranović imao dva zicera, ali udarce iz blizine obranio je Tekin.

U 84. minuti Slimani je skoro ni kriv ni dužan smanjio na 4:2. Theophile-Catherine je vraćao loptu prema Livakoviću i nije vidio da Slimani veže kopačke, proigrao ga je u 16 metara što Alžirac umalo kažnjava, ali Livaković mu sjajno zatvara udarac.

Mirno je Dinamo iskontrolirao završnicu susreta i proslavio vrlo visoku i zasluženu pobjedu.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Trnava1:0Anderlecht
Dinamo4:1Fenerbahçe
1Dinamo 611:3+814
2Fenerbahçe 67:708
3Trnava 64:7-37
4Anderlecht 62:7-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!