Hrvatski Telekom Prva liga, 8. kolo, 23.09.2018, 16:30 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 2507
Suci: Tihomir Pejin, Sanja Rođak-Karšić, Dejan Berger
Dinamo
Dinamo
Marko Lešković 14'
Mario Budimir 58' (11m)
Bruno Petković 71', 83'
Damian Kadzior 90'+4'
5:3(1:0) Inter-Zaprešić
Obi Goodness Ajayi 53'
Komnen Andrić 55'
Ivan Šunjić 69' (ag)
Inter-Zaprešić

[VIDEO] Golijada u Maksimiru: Nakon brojnih preokreta, Dinamo ipak svladao Inter

Iz Maksimira: Jan Šneler • nedjelja, 23.09.2018.
[VIDEO] Golijada u Maksimiru: Nakon brojnih preokreta, Dinamo ipak svladao Inter
Foto: FaH

U osmom kolu HT Prve lige, Dinamo je na Maksimiru nakon golijade u drugom poluvremenu svladao zaprešićki Inter i povećao prednost na prvenstvenoj tablici...

Inter-Zaprešić
Dinamo
Inter-Zaprešić
9
(do 83')
14
(do 63')
17
(do 66')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
35
Mladen Matković
4
Karlo Muhar
7
Igor Postonjski
8
Marko Burzanović
(do 46')
10
Obi Goodness Ajayi
15
Marko Vukčević
(do 80')
16
Tomislav Haramustek
18
Komnen Andrić
23
Herdi Prenga
(do 76')
25
Andrej Šimunec
33
Tomislav Valentić
Pričuvni igrači
11
Ivan Mamut
46'
22
Milan Ćulum
76'
 
Ivan Čeliković
80'
Trener
Samir Toplak

Nakon odlične predstave protiv Fenerbahčea u prvom kolu Europske lige, navijači su na Maksimiru mogli uživati u pravoj golijadi. Iako igra Dinama nije bila sjajna, Modri su ipak uspjeli doći do toliko željena tri boda s kojima sada bježe najbližem konkurentu Lokomotivi čak četiri boda.

Tek 14 minuta trebalo je Dinamu da postigne pogodak. Početak utakmice bio je dosta miran, Inter se većinom čvrsto branio s malo interesa za napad. Ipak, Modri nisu išli bezglavo nego su strpljivo gradili napade. U 13. minuti, Damian Kadzior oštro je centrirao nakon slobodnog udarca, a vratar gostiju Mladen Matković efektno izbio loptu u korner.

Iz tog kornera, Dinamo je postigao pogodak. Nakon ubačaja, najviši u skoku bio je Marko Lešković, njegov udarac glavom nije bio pretjerano jak, ali je Matković katastrofalno reagirao i lopta mu je prošla ispod ruke i završila u mreži. Modri su se opustili nakon vodećeg pogotka i počeli sve ozbiljnije napadati.

U 18. minuti, Luka Menalo lijepo je probio lijevi bok i odlično uposlio Brunu Petkovića kojemu Matković brani udarac iz velike blizine. Na odbijenu loptu dotrčava Kadzior koji neometan promašuje praktički praznu mrežu. Interova posljednja linija imala je velikih problema s brzim Dinamovim igračima. U 24. minuti, Petković je istrčao polukontru, lijepo uposlio Kadziora, no Poljak je opet slabo pucao.

Nakon ranog pritiska Dinama, utakmica se malo primirila te je i Inter uspio spojiti nekoliko dobrih dodavanja. Posebno aktivan bio je Goodness Ajayi, ali je nedostajalo više koncentracije u završnici. U 37. minuti, Dinamu je dobio slobodni udarac na nekih 18 metara od gola. Kadzior je dobro tukao u bliži kut, ali je Matković bio na mjestu i odličnom reakcijom skrenuo loptu u korner.

Do odmora prilika više nije bilo, Dinamo je imao minimalno vodstvo, a Zaprešićani su mogli biti sretni što ne gube s većom razlikom. U nastavku susreta, ponovno je Dinamo imao odličnu priliku, no polukontru u kojoj je sudjelovalo čak tri igrača Dinama nije uspio iskoristiti Amer Gojak.

Činilo se da će Dinamo jednakim tempom nastaviti igrati u drugom dijelu, no onda je uslijedio šok. Prvo je u 54. minuti Ajayi pobjegao Dinamovoj obrani nakon odlične lopte Tomislava Haramusteka, da bi samo dvije minute kasnije Komnen Andrić iskoristio veliku grešku vratara Danijela Zagorca i s dvadesetak metara iskosa pogodio praznu mrežu.

Prednost koju je imao Inter ipak nije dugo trajala. Odmah nakon kretanja s centra, nakon jedne visoke lopte sam pred golmana istrčao je Petković kojeg s leđa ruši Haramustek. Sudac Tihomir Pejin bez imalo dvojbe pokazao je na bijelu točku te Interovog igrača poslao u svlačionicu. Iako je potrajalo izvođenje kaznenog udarca dok Haramustek nije napustio teren, Mario Budimir je u 58. minuti bio siguran i poravnao na 2:2.

Iako je imao igrača više, Dinamo nije uspijevao ponoviti igru iz prvog dijela. Uveo je Nenad Bjelica Arijana Ademija i Mislava Oršića kako bi pojačao pritisak prema naprijed, ali Inter se ohrabrio nakon dva brza pogotka i sve ozbiljnije kretao prema naprijed. U 70. minuti, Ivan Mamut izveo je slobodni udarac iz gotovo mrtvog kuta, oštro ubacio po podu, a loptu je Ivan Šunjić nespretno skrenuo u vlastitu mrežu.

Slično kao i kod drugog gola, Inter nije dugo izdržao. Ponovno je obrana prilično slabo reagirala. Ubacio je s ruba šesnaesterca Kadzior, a potpuno sam Petković glavom pospremio loptu za 3:3. Golovi su u drugom poluvremenu padali kao na traci, a Dinamo je nakon trećeg pogotka dodatno pojačao pritisak.

Inter se logično zatvorio u posljednjih 15 minuta i nastojao sačuvati bod. Pritisak se Dinamu isplatio jer je u 83. minuti uspio doći do četvrtog gola. Nakon centaršuta na loptu je natrčao Mario Musa i glavom ju uputio na drugu stativu gdje je spremno čekao Petković i iz velike blizine zakucao loptu u mrežu.

Strijelac dva pogotka Petković bio je izrazito razigran te je nešto kasnije odlično uposlio Marija Gavranovića koji je ušao u igru u 82. minuti, no napadač Dinama nije bio precizan. U posljednjim minutama susreta, Dinamo je došao i do petog pogotka. Strijelac svog prvog pogotka u dresu Dinama bio je Kadzior. Kada se sve zbroji i oduzme, Dinamo je potpuno zasluženo stigao do pobjede. S druge strane, Zaprešićani mogu biti nezadovoljni konačnim ishodom jer su s malo više koncentracije nakon postignutih pogodaka mogli puno više nevolja zadati aktualnom prvaku.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3674:20+5492
2Rijeka 3670:36+3467
3Osijek 3661:36+2562
4Hajduk 3659:39+2062
5Gorica 3657:46+1159
6Lokomotiva 3651:43+849
7Slaven Belupo 3641:53-1237
8Inter-Zaprešić 3640:84-4431
9Istra 1961 3631:73-4225
10Rudeš 3626:80-5414

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!