Nogomet

Slaven Belupo i Zadar novi sudionici osmine finala Kupa

Branimir Korać • utorak, 25.09.2018.
Slaven Belupo i Zadar novi sudionici osmine finala Kupa
Foto: FaH

Nakon što su ranije Osijek i Inter izborili prolazak u osminu finala Kupa, danas su im se očekivano pridružili i Slaven Belupo i Zadar...

Odigrana su još dva susreta šesnaestine finala Kupa. Slaven Belupo i Zadar uspješno su odradili svoj dio posla i plasirali se u osminu finala. Slaven Belupo s 2:0 bio je bolji od Kurilovca, a Zadar je tek nakon produžetaka eliminirao Vukovar i to nakon što je ispustio vodstvo od 3:0 iz rane faze utakmice. U produžecima je slavio s 5:3.

Tomislav Ivković u Kurilovcu nije previše kalkulirao i poslao je na travnjak najjaču postavu koju je mogao u tom trenutku poslati. I ovakav Slaven Belupo namučio se s domaćim trećeligašem i tek u drugom poluvremenu stigao je do pobjede.

Kurilovec se odlično držao u prvih 45 minuta, a Slaven Belupo najbliže je bio vodstvu kada je dosuđen kazneni udarac za njega, ali Gordana ga nije realizirao.

U drugom dijelu ipak bolji Koprivničanci i s dva gola u prvih 15 minuta riješio je pitanje prolaza. Krystian Nowak i Rodrigue Bongongui bili su strijelci.

Zadar je u Bogdanovcima protiv Vukovara nakon 20 minuta imao vodstvo 3:0 i činilo se da će vrlo visoko slaviti, ali je na kraju prolaz upisao tek kroz produžetke.

Dva gola Vlatka Blaževića i jedan Kristijana Jurića donijeli su ogromnu prednost Zadranima, ali domaćin se nije predao. S dva pogotka u samoj završnici prvog dijela preko Drahotuskog i Brajkovića smanjio je na 3:2 i vratio nadu u povratak, a produžetke je izborio golom Ivana Pluma u 92. minuti.

U produžecima je Zadar ipak uspio izboriti pobjedu i prolaz, Ivan Lepinjica i Josip Majić odveli su ga do pobjede 5:3.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Bednja Beletinec0:3Inter-Zaprešić
Zagorec0:3Osijek
Kurilovec0:2Slaven Belupo
Vukovar '913:5 *Zadar
Sloga Mravince0:1Dinamo
Radnik Križevci0:9Rijeka
Vrapče0:2Hajduk
Jadran Luka Ploče3:1Split
Primorac Biograd0:1Lokomotiva
Sloga (NG)2:4Istra 1961
Krk1:0Cibalia
Slavija Pleternica0:4Jaska Vinogradar
Marsonia3:0Zagreb
Nehaj2:4 **Šibenik
Zelina2:0GOŠK Dubrovnik
Varaždin2:0Međimurje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!