Nogomet

Šibenik nakon penala izborio dvoboj s Hajdukom, Dinamo ide na Zelinu

Branimir Korać • srijeda, 26.09.2018.
Šibenik nakon penala izborio dvoboj s Hajdukom, Dinamo ide na Zelinu
Foto: FaH

U ostalim susretima pesnaestine finala Kupa bilo je dosta pogodaka, a favoriti su manje-više uspješno izborili nastup u sljedećoj fazi natjecanja...

U dvoboju prvoplasiranih momčadi zapadne i istočne skupine 3. HNL, Krk je na svom stadionu s minimalnih 1:0 bio bolji od Cibalije. U 38. minuti Robert Brdar doveo je domaćina u vodstvo i Krk je zadržao tu prednost te izborio prolaz u osminu finala Kupa gdje će na svom igralištu dočekati Osijek.

U Slavonskom Brodu sastali su se nekadašnji prvoligaši koji nisu niti blizu tih dana, Marsonia i Zagreb, a domaćin je glatko slavio s 3:0. Zagreb niti ne podsjeća na klub koji je nedavno bio uz bok Hajduku i Dinamu, osvojio naslov prvaka, današnji Zagreb je na daleko najnižim granama u svojoj povijesti zahvaljujući neshvatljivom načinu vođenja kluba od strane aktualnog predsjednika, trenera i svega po malo Dražena Medića.

Brođani su ipak u nešto boljoj poziciji, a ovdje su glatko slavili s tri postignuta pogotka. Mrežu gostiju načeo je Zagrebov branič Mujo Tarić autogolom u 39. minuti da bi u zadnjih 20 minuta susreta Marin Begić i Hrvoje Mišić zaključili dvoboj s 3:0.

Marsonia je tako izborila nastup protiv Slaven Belupa, a Dinamo će igrati protiv Zeline. Zelina je na svom terenu ugostila GOŠK iz Dubrovnika te ga svladala s 2:0. Oba gola pala su u drugom poluvremenu, prvo je Hrvoje Skupnjak u 57. minuti doveo Zelinu u vodstvo, a onda je u 92. točku na i stavio Juan Manuel Saez.

Jadran je u Pločama glatko slavio protiv Splita s 3:1 te se nada kako bi ove sezone mogao daleko u Kupu s obzirom da u osmini finala igra protiv Vinogradara. Domaćin je vodio 3:0 uz dva gola Mihovila Šutala i jedan Gorana Barbira, a u završnici susreta Ivo Antonio Kralj samo je postavio konačnih 3:1.

Lokomotiva je praktički s najjačom postavom gostovala u Biogradu kod Primorca, ali je svejedno imala dosta problema i jedva je slavila. Završilo je 1:0 za Lokose golom Tonija Datkovića, u posljednje vrijeme golgeterski raspoloženog, već u desetoj minuti.

Šibenik je uz dosta muke boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Nehaj u Senju. Nakon 120 minuta bilo je 2:2, a onda je vratar Labrović obranio dva pokušaja domaćina i odveo svoju momčad na noge Hajduku. Već u prvih deset minuta Šibenik je poveo s 2:0 golovima Celića i Antunovića da bi u 21. minuti ostao bez isključenog Pandže i s igračem manje do poluvremena primio dva gola preko Tomca i Vukelića. Senjani ipak nisu uspjeli u nastavku dovršiti preokret te su ispali na penale.

Istra je u Novoj Gradišci s 4:2 slavila protiv Sloge i izborila mjesto u osmini finala. Gosti su vodili 3:0 golovima Sanea, Ivančića i Traorea da bi u zadnjih deset minuta Sloga smanjila preko Bungića i Filipovića. U 86. minuti Kulundžić zarađuje isključenje i Sloga s igračem manje ne dolazi do poravnanja već Ivančić u sudačkoj nadoknadi zabija za konačnih 4:2.

Uvjerljiv je bio Vinogradar u Pleternici, dva pogotka Igora Prijića te po jedan Andree Ottochiana i Marka Bjelanovića bili su dovoljni.

Parovi osmine finala:
Zelina - Dinamo
Varaždin ili Međimurje - Rijeka
Šibenik - Hajduk
Marsonia - Slaven Belupo
Vinogradar - Jadran Luka Ploče
Krk - Osijek
Zadar - Lokomotiva
Inter - Istra 1961

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Bednja Beletinec0:3Inter-Zaprešić
Zagorec0:3Osijek
Kurilovec0:2Slaven Belupo
Vukovar '913:5 *Zadar
Sloga Mravince0:1Dinamo
Radnik Križevci0:9Rijeka
Vrapče0:2Hajduk
Jadran Luka Ploče3:1Split
Primorac Biograd0:1Lokomotiva
Sloga (NG)2:4Istra 1961
Krk1:0Cibalia
Slavija Pleternica0:4Jaska Vinogradar
Marsonia3:0Zagreb
Nehaj2:4 **Šibenik
Zelina2:0GOŠK Dubrovnik
Varaždin2:0Međimurje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!