Tenis

Barty jedina preostala nositeljica na turniru u Wuhanu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.09.2018.
Barty jedina preostala nositeljica na turniru u Wuhanu
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti četvrtfinala na turniru u Wuhanu, a jedina preostala nositeljica u turniru, Ashleigh Barty, prošla je u polufinale...

Estonka Anett Kontaveit prošla je u polufinale turnira u Wuhanu pobjedom protiv Katerine Siniakove u dva seta. Kontaveit je slavila s dva puta po 6:4 i došla do svog prvog polufinala nakon Rima još u svibnju ove godine. Uzvratila je tako Siniakovoj za poraz na US Openu gdje je Čehinja slavila u tri seta.

Sjajno i dalje igra Arina Sabalenka koja je u dva seta bila bolja od Dominike Cibulkove. Bjeloruskinja je odigrala odličan meč i nastavila nizati pobjede. Cibulkova je prije toga svladala prvu nositeljicu Simonu Halep, no ovdje nije imala pravi odgovor.

Najveće iznenađenje turnira u Wuhanu je Qiang Wang, Kineskinja koja je prošlog tjedna slavila u Guangzhouu, a u Wuhanu već u drugom kolu nadigrala Karolinu Pliškovu. Do polufinala je došla pobjedom protiv Monice Puig koja je bila bolja od Caroline Wozniacki.

Jedina nositeljica koja je još uvijek u turniru je Ashleigh Bart, a ona je ujedno i jedina koja je morala igrati tri seta. Svladala je Anastaziju Pavljučenkovu koja je nanizala Sevastovu, Bertens i Kvitovu.

WTA Wuhan, četvrtfinale:
Anett Kontaveit (Estonija) - Katerina Siniakova (Češka) 6:4, 6:4
Arina Sabalenka (Bjelorusija) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 7:5, 6:3
Qiang Wang (Kina) - Monica Puig (Portoriko) 6:3, 6:1
Ashleigh Barty (Australija, 16) - Anastazija Pavljučenkova (Rusija) 6:2, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!