Rukomet

Vardar s dobrim Čupićem svladao Veszprem u gostima, Barcelona uvjerljiva

Jan Šneler • subota, 29.09.2018.
Vardar s dobrim Čupićem svladao Veszprem u gostima, Barcelona uvjerljiva
Foto: EPA

U trećem kolu EHF Lige prvaka, Vardar je na teškom gostovanju svladao Veszprem, dok je Barcelona bez ikakvih problema svladala Kristianstad...

Iako su na svom terenu često neprikosnoveni, rukometaši Veszprema nisu bili na najvišoj razini protiv Vardara. Makedonci su odličnom igrom u drugom dijelu uspjeli slaviti i ostati neporaženi u skupini A Lige prvaka.

Vardar je bio kvalitetniji suparnik u prvom dijelu. U jednom trenutku gosti su imali vodstvo 5:11 i teško se Veszprem uspio nositi s rukometašima Vardara. Ipak do poluvremena su uspjeli smanjiti zaostatak na dva pogotka (11:13). U nastavku susreta vidjeli smo drugačiji Veszprem koji je izgledao puno kvalitetnije i ozbiljnije.

U posljednjih deset minuta ušlo se s vodstvom domaćih 22:20 i činilo se da će Veszprem to mirno riješiti. Ipak, pet minuta kasnije Vardar vodi 23:24. Pad nije uspjela spriječiti niti minuta odmora i na kraju je Vardar slavio s 25:27. Kod Vardara je najbolji bio Timur Dibirov sa šest pogodaka, dok je za Veszprem Dragan Gajić dodao pet. U redovima Vardara, Ivan Čupić četiri puta se upisivao u strijelce, dok je Igor Karačić postigao jedan pogodak. Jednak učinak imao je i Manuel Štrlek koji je postigao jedan gol za Veszprem.

Barcelona se nije pretjerano namučila na gostovanju kod Kristianstada. Već nakon prvog dijela bilo je vidljivo kako su gosti daleko kvalitetniji protivnik, a to je pokazalo i vodstvo 14:19 koliko su Španjolci vodili na poluvremenu. Iako su domaći još nekako bili u igri, loš start u drugom dijelu potpuno ih je potopio. Barcelona je ušla u nastavak s 0:5 i tako vrlo brzo došla do dvoznamenkaste prednosti.

Na kraju su gosti slavili 25:44 iako je u dva navrata Barcelona vodila i s okruglih 20 pogodaka razlike. Jure Dolenec postigao je sedam pogodaka u pobjedi Barcelone, dok je kod domaćih najbolji bio Tore Moen Nilsen sa šest golova.

U skupinama C i D, gostujuće pobjede ostvarili su Bjerringbro/Silkeborg i Bešiktaš. Na gostovanju kod Sportinga, Bjerringbro/Silkeborg bio je od prvih minuta bolja momčad i potpuno zasluženo slavila je s 32:35. Sjajan je bio Nikolaj Markussen s 10 golova, a kod domaćih su po pet postigli Frankis Carol Marzo, Tiago Rocha i Valentin Ghionea.

Treći poraz ove sezone Čehovskim Medvedima nanio je turski Bešiktaš pobijedivši ih s 22:24. Radilo se o napetom susretu, punom preokreta u kojoj su Rusi bili vrlo blizu pozitivnog rezultata. Ipak, bolja završnica gostima je donijela pobjedu i nova dva boda u borbi za prva dva mjesta u skupini. Ramazan Done predvodio je Bešiktaš s devet pogodaka, dok je Alexander Kotov dodao šest u porazu domaćih.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Čehovski Medvedi22:24Bešiktaš MOGAZ HT
Sporting Lisabon32:35Bjerringbro-Silkeborg
Metalurg Skoplje24:29Prešov
1Bjerringbro-Silkeborg 9294:243+5116
2Sporting Lisabon 9273:253+2012
3Prešov 9248:239+912
4Čehovski Medvedi 9256:254+28
5Bešiktaš MOGAZ HT 10255:289-346
6Metalurg Skoplje 8197:245-480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!