Nogomet

Kriza Anderlechta se nastavlja, novi remi u Jupiler ligi

Jan Šneler • nedjelja, 30.09.2018.
Kriza Anderlechta se nastavlja, novi remi u Jupiler ligi
Foto: EPA

U devetom kolu belgijske Jupiler lige, Anderlecht je na svom terenu samo remizirao sa St. Truidenom...

Sljedeći protivnik Dinama u Europskoj ligi, belgijski Anderlecht, nalazi se u velikoj krizi. Iako još uvijek drži treću poziciju u Jupiler ligi, Anderlechtovi nastupi nakon dobrog početka sezone su sve lošiji. U posljednjih mjesec dana, upisali su samo jednu pobjedu, čak četiri poraza i dva remija. Prije nekoliko dana, u prilično jakom sastavu igrali su protiv St. Gilloisea u Belgijskom kupu i glatko izgubili s 3:0.

Danas su unatoč dominaciji na terenu i u broju udaraca odigrali slabašni remi sa St. Truidenom. Domaćima nije pomoglo niti što su u 22. minuti gosti ostali s igračem manje. Cristian Ceballos je neoprezno startao na Alexisa Saelemaekersa i sudac je nakon pregledavanja snimke isključio Španjolca.

St. Truiden nije nimalo bezazlena momčad, no očekivalo se da će Anderlecht s igračem više ipak prikazati bolju igru, no što smo imali prilike vidjeti. Gostima je poništen i pogodak zbog zaleđa, ali su i takvi imali nekoliko solidnih pokušaja. Domaći jesu bili bolji, naročito u drugom dijelu, no igra je izgledala bezidejno i činilo se kako im još 90 minuta ne bi bilo dovoljno da postignu pogodak.

Ovim remijem Anderlecht je nastavio krizu koja ga prati već neko vrijeme. U četvrtak im dolazi zagrebački Dinamo, a Belgijci znaju kako bi im poraz bio izuzetno težak jer bi ostali bez bodova nakon dva susreta. Po onome što su danas prikazali, u Anderlechtu ne mogu mirno spavati. S prvom momčadi, koja je po onome što vidimo na društvenim mrežama na udaru kritika, Anderlecht teško dolazi do izglednih prilika i pogodaka. Ako uzmemo to razdoblje od mjesec dana krize, Anderlecht je u sedam susreta postigao svega četiri pogotka. Zvono za uzbunu je odavno upaljeno, a teški dvoboji ih tek očekuju.

Istaknimo za kraj kako su Antonio Milić i Ivan Santini odigrali svih 90 minuta za domaću momčad.

Jupiler liga, 9. kolo:
Anderlecht - St. Truiden 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!