Tenis

Simona Halep predala meč zbog ozljede, na isti način od turnira se oprostila i Kasatkina

Branimir Korać • nedjelja, 30.09.2018.
Simona Halep predala meč zbog ozljede, na isti način od turnira se oprostila i Kasatkina
Foto: EPA

Na velikom turniru u Pekingu prva igračica svijeta Simona Halep završila je s nastupom već u prvom kolu predajom zbog ozljede...

Amerikanka Madison Keys U Wuhanu nije napravila previše, zbog ozljede je predala meč Angelique Kerber u drugom kolu, ali oporavila se od toga i u Pekingu je dobro odradila posao u prvom kolu. Protivnica joj je bila lucky loserica Bernarda Pera koju je svladala u dva seta. Ovo im je bio već treći međusobni dvoboj ove godine i sva tri otišla su na stranu Keys.

Iznenadila je Slovenka Polona Hercog koja je vrlo lako došla do pobjede protiv Coco Vandeweghe. Hercog je u glavni ždrijeb ušla kroz kvalifikacije i odigrala sjajan meč protiv Amerikanke koja se još traži nakon problema s ozljedama.

Seriju poraza prekinula je Timea Babos koja igra jako loše već neko vrijeme, ali u Pekingu je odigrala sjajan meč protiv Su-Wei Hsieh i ostavile ja na samo četiri osvojena gema. Babos je zadnji put povezala dvije pobjede još u travnju u Monterreyju, a u zadnjih 11 susreta upisala je samo jednu pobjedu.

Uz puno muke do drugog kola došla je Caroline Garcia koja je trebala više od tri sata za pobjedu protiv Yafan Wang. Garcia se pošteno namučila, ali je ipak izvukla pobjedu nakon velike borbe. Samo prvi set trajao je sat i 20 minuta, onoliko koliko traju neki cijeli mečevi, a Garcia ga je dobila s 12:10 u tie-breaku.

Dosta se namučila i Sloane Stephens koja je trebala gotovo tri sata za prolaz protiv Anastazije Pavljučenkove. Amerikanka je izgubila prvi set u tie-breaku da bi nakon toga ipak podigla igru i s dva puta po 6:4 izborila prolaz.

Ekspresno je prolaz izborila Kiki Bertens kojoj je trebalo manje od sat vremena za pobjedu protiv Sorane Cirstee. Samo dva izgubljena gema i 57 minuta igre i u biti potvrda kako je Nizozemka jača igračica od Cirstee koja nije u pravoj formi.

Prva nositeljica Simona Halep samo pola sata bila je na terenu protiv Ons Jabeur. Nastup Halep općenito je bio pod velikim upitnikom, ipak je izašla na teren, ali nije mogla igrati i zbog problema s leđima predala je meč vrlo brzo. Isto tako i Laura Siegemund prošla je dalje nakon što joj je meč u drugom setu predala Daria Kasatkina.

Rutinski je do prolaza došla Angelique Kerber koja je igrala protiv Kristine Mladenović i lakoćom je svladala u dva seta. Mladenović već duže vrijeme ne podsjeća svojim nastupima na igračicu koja igrala onako sjajno u početku prošle godine kada je i svladala Kerber u Stuttgartu.

WTA Peking, prvo kolo:
Anastasija Sevastova (Latvija) - Alize Cornet (Francuska) 6:4, 6:2
Saisai Zheng (Kina, WC) - Dajana Jastremska (Ukrajina, Q) 6:4, 6:3
Kirsten Flipkens (Belgija) - Katie Boulter (Velika Britanija, Q) 4:6, 6:2, 7:5
Lesia Curenko (Ukrajina) - Andrea Petković (Njemačka, Q) 6:2, 7:6(2)
Madison Keys (SAD, 17) - Bernarda Pera (SAD, LL) 6:3, 6:4
Polona Hercog (Slovenija, Q) - Coco Vandeweghe (SAD) 6:2, 6:1
Timea Babos (Mađarska) - Su-Wei Hsieh (Tajvan) 6:2, 6:2
Caroline Garcia (Francuska, 4) - Yafan Wang (Kina, WC) 7:6(10), 6:7(4), 6:3
Sloane Stephens (SAD, 9) - Anastazija Pavljučenkova (Rusija) 6:7(8), 6:4, 6:4
Kiki Bertens (Nizozemska, 11) - Sorana Cirstea (Rumunjska, LL) 6:2, 6:0
Ons Jabeur (Tunis, Q) - Simona Halep (Rumunjska, 1) 6:1 predaja Halep
Laura Siegemund (Njemačka) - Daria Kasatkina (Rusija, 13) 6:3, 4:2 predaja Kasatkine
Dominika Cibulkova (Slovačka) - Ying-Ying Duan (Kina, WC) 6:3, 6:2
Angelique Kerber (Njemačka, 3) - Kristina Mladenović (Francuska) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!