Košarka

VIDEO: Prve LeBronove minute u dresu Lakersa, Zubac imao malu minutažu

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.10.2018.
VIDEO: Prve LeBronove minute u dresu Lakersa, Zubac imao malu minutažu
Foto: EPA

Nakon Darija Šarića s odigravanjem pripremnih utakmica krenuo je i Ivica Zubac koji se nije naigrao u porazu Lakersa od Nuggetsa. Susret je privukao veliku pozornost zbog prvih minuta LeBrona Jamesa kao igrača Lakersa...

Los Angeles Lakersi odigrali su prvu pripremnu utakmicu s LeBronom Jamesom koji je na parketu proveo 15 minuta i za to kratko vrijeme pokazao koliko donosi Lakersima. Na kraju je upisan poraz 124:107, no u pripremama je rezultat ionako u drugom planu.

"Sjajno je ponovno biti na parketu i na početku novog puta. Uvijek je novo kada promijeniš dres i trebat će vremena da se priviknem", istaknuo je James.

James je u prvoj utakmici ubacio devet poena uz tri skoka i tri asistencije, a Lakerse su predvodili Javale McGee sa 17 poena i sedam skokova te Brandon Ingram sa 16 poena. Rajon Rondo dodao je 11 asistencija, a Ivica Zubac dobio je samo sedam minuta, bio je među onima s najmanjom minutažom, te je upisao dva poena (1/2 za dva).

Kod Nuggetsa Juan Hernangomez ubilježio je 19 poena uz pet skokova, a Jamal Murray 18 poena.

Chicago Bullsi bili su bolji od New Orleans Pelicansa u predstavljanju novih momčadi, slavili su sa 128:116 u susretu u kojem su se u dobrom svjetlu predstavili Jabari Parker na jednoj i Julius Randle na drugoj strani. Pelicansi su složili vrlo zanimljiv roster i bit će zanimljivo vidjeti koliko mogu napraviti ove sezone.

U ovom porazu po 16 poena upisali su Jrue Holiday i Frank Jackson dok je Randle dodao 15 poena, pet skokova i pet asistencija. Po 21 poen kod Bullsa upisali su Zach LaVine, Bobby Portis i Antonio Blakeney.

Uvjerljivi su bili Los Angeles Clippersi koji su slavili sa 110:91 protiv Sydney Kingsa koje predvodi Andrew Bogut. Clippersi su također predstavili svoja pojačanja, a Australci su se predstavili u dobrom svjetlu natjeravši u Honoluluu Clipperse na više truda nego što su očekivali.

Jerome Randle s 25 poena stvarao je velike probleme bekovima Clippersa, a kod LA-a najučinkovitiji bili su Tobias Harris s 20 poena i 11 skokova te Danilo Gallinari s 19 poena i pet asistencija.

Velika očekivanja od ove sezone imaju Celticsi koji su se predstavili svojim navijačima pobjedom protiv Hornetsa 115:112. Napokon su navijači Celticsa mogli vidjeti na parketu zajedno Kyrieja Irvinga i Gordona Haywarda kojem će trebati dosta vremena da uhvati ritam, ali s utakmicama će i forma rasti.

Irving je već sada na visokoj razini te je upisao 20 poena dok je Hayward za 21 minutu ubacio četiri poena uz šut 1/7 i dodao četiri skoka i tri asistencije. Rookie Hornetsa Miles Bridges ubacio je 23 poena, a loša vijest za Charlotte je ozljeda Michaela Kidd-Gilchrista koji je zaradio udarac u glavu.

Prve minute u dresu San Antonio Spursa upisao je DeMar DeRozan kojeg su se Raptorsi odrekli kako bi doveli Kawhija Leonarda. Gregg Popovich u ovom susretu dao je priliku čak 18-orici igrača, a Spursi su slavili sa 104:100.

U toj promenadi igrača najefikasniji je bio s 13 poena Rudy Gay dok je Hassan Whiteside najviše pružio kod Heata ubacivši 20 poena uz 13 skokova.

NBA:
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 107:124
Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 128:116
Los Angeles Clippers - Sydney Kings 110:91
Boston Celtics - Charlotte Hornets 115:112
San Antonio Spurs - Miami Heat 104:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!