Tenis

Preokret Edmunda za drugo kolo Pekinga, Hačanov bolji od Querreyja

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.10.2018.
Preokret Edmunda za drugo kolo Pekinga, Hačanov bolji od Querreyja
Foto: EPA

Nastavljeno je prvo kolo ATP turnira u Pekingu iz kojeg vrijedi izdvojiti pobjedu Karena Hačanova protiv Sama Querreyja, kao i preokret Kylea Edmunda protiv Petera Gojowczyka...

Prvu prepreku u Pekingu uspješno je prošao Rus Karen Hačanov koji je s dva puta po 6:4 bio bolji od Sama Querreyja. Tako je u drugom međusobnom dvoboju stigao i do druge pobjede.

Jako dobro igrao je ruski tenisač u prvom setu u kojem protivniku nije dozvolio nijednu break priliku. Odmah na otvaranju meča poveo je s 2:0 i prednost sačuvao sve do samog kraja.

Bolje je Querrey ušao u drugi set gdje je napravio break, no na isti način odmah je uzvratio Hačanov. Rus je nakon toga u sedmom gemu stigao do novog breaka, a pri servisu za meč spasio je dvije break prilike protivnika.

Peti nositelj Kyle Edmund uz manje poteškoće ipak je uspio poraziti Nijemca Petar Gojowczyka u tri seta te proći u drugo kolo. Meč je trajao nešto više od sat i pol, a Britanac je slavio sa 3:6, 6:1, 6:2.

Gojowczyk je u meč krenuo s breakom i vodstvom od 2:0. Uzvraća Edmund u petom gemu, a zatim dolazi i do izjednačenja na 3:3. Međutim, nije izdržao do kraja seta, Nijemac je ponovno oduzeo servis i poveo s 5:3, nakon čega je mirno odservirao za set.

Ipak, preostala dva seta u potpunosti su pripala Edmundu koji je izgubio ukupno samo tri gema te tako stigao do druge pobjede u drugom međusobnom dvoboju.

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija Dušan Lajović pobijedio je i na startu glavnog turnira. U tri je seta bio bolji od Vaseka Pospišila kojeg je pobijedio po drugi puta u trećem međusobnom susretu.

Bolje je igrao Kanađanin u prvom setu u kojem je dva puta oduzeo servis protivniku i lakoćom ga zaključio u svoju korist. Ipak, u ostatku meča, nijednom nije uspio doći u vodstvo. Lajović je oba seta dobio sa 6:4.

ATP Peking, 1. kolo:
Karen Hačanov - Sam Querrey 6:4, 6:4
Marton Fucsovics - Andreas Seppi 6:3, 6:4
Kyle Edmund (5) - Peter Gojowczyk 3:6, 6:1, 6:2
Dušan Lajović - Vasek Pospišil 2:6, 6:4, 6:4
Malek Jaziri - Yibing Wu 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!