Nogomet

VIDEO: Nikola Vlašić srušio Real, Lyon izvukao bod protiv Šahtara, "nula" na Old Traffordu

Petar Jenjić • utorak, 02.10.2018.
VIDEO: Nikola Vlašić srušio Real, Lyon izvukao bod protiv Šahtara, "nula" na Old Traffordu
Foto: EPA

CSKA je na domaćem terenu minimalno svladao madridski Real, a junak domaće momčadi bio je Nikola Vlašić koji je zabio za tri boda. Lyon je kod kuće zaostajao 2:0 protiv Šahtara, ali ipak je uspio doći do boda. Manchester United još je jednu utakmicu u nizu ostao bez pobjede, na domaćem terenu odigrao je bez pogodaka protiv Valencije...

CSKA - Real Madrid 1:0

Donio je remi protiv Viktorije Plzen, a sada i sva tri boda - i to protiv Real Madrida. Nikola Vlašić večeras je ponovno bio prvo ime momčadi CSKA koja je minimalno svladala Kraljevski klub koji je na gostovanje stigao u "krnjem" sastavu.

Ovom pobjedom ruski je klub preuzeo vrh skupine G s četiri boda, a dodat ćemo i to kako je Vlašić odigrao cijeli susret za svoju momčad.

Loše je počelo za Madriđane koji su se već u drugoj minuti našli u zaostatku. Toni Kroos loše je odigrao poluvolejem prema natrag čime je "proigrao" Vlašića koji se sjurio u kazneni prostor i matirao Keylora Navasa.

Gosti su očekivano preuzeli inicijativu u posjedu lopte, a prvu pravu priliku imali su u 28. minuti. Jako puno prostora ostavljeno je Casemiru koji je pucao s dvadesetak metara i pogodio stativu.

Bazirao se CSKA potpuno na obrambene zadatke, sva jedanaestorica igrača. Do kraja poluvremena Real je još jednom pogodio okvir gola, Karim Benzema u 41. minuti pogodio je gredu nakon udarca glavom.

U 58. minuti posegnuo je gostujući trener za dvije izmjene, ušli su Luka Modrić i Mariano Diaz. Nastavio je Real s pritiskom na posljednju liniju, ali bez pravog uspjeha. Moskovljani su se i dalje uspješno branili.

Sama završnica susreta donijela je još jednu veliku priliku za Real, pucao je Mariano glavom, ali pogodio je okvir gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao. U samoj završnici susreta zbog učestalih prigovora crveni je karton dobio domaći vratar Igor Akinfeev.

Lyon - Šahtar 2:2

Nakon pobjede protiv Manchester Cityja Lyon je i nakon drugog kola ostao neporažen. Ovoga puta francuska je momčad odigrala 2:2 kod kuće protiv Šahtara nakon što je bila dva pogotka u zaostatku.

Vrlo zanimljivo bilo je u Lyonu tijekom prvih 45 minuta. I Lyon i Šahtar imali su svoje prilike za postizanje pogotka, a na odmor s prednošću ipak je otišla gostujuća ekipa.

Igrala se 44. minuta kada je Šahtar stigao do vodstva, prizemnu, oštru loptu u peterac je poslao Ismaily, a do nje je stigao Junior Moraes koji snažnim udarcem isprve pogađa bliži kut Lyonova gola.

Isti je igrač povisio vodstvo gostujuće momčadi pogodivši iskosa suprotni kut protivničkog gola nakon odigrane polukontre, na asistenciju Alana Patricka.

I onda je u razmaku od samo dvije minute Lyon došao do poravnanja. Prvo je Moussa Dembele glavom poentirao na ubačaj Nabila Fekira, da bi se u 72. minuti u strijelce upisao Houssem Aouar koji je zabio za izjednačenje.

Manchester United - Valencia 0:0

Još jedna utakmica u nizu koju će Manchester United htjeti što prije zaboraviti. Na Old Traffordu u utakmici protiv Valencije odigrao je bez pogodaka i tako uzeo tek "mršavi" bod.

Sam početak utakmice pomaknut je za desetak minuta zbog kašnjenja autobusa. Bez golova proteklo je prvo poluvrijeme na Old Traffordu. Nešto bolje izgledala je Valencia koja je lakše dolazila do protivničkih vrata. United je tek povremeno prijetio iz daljine, pokušavao je Marcus Rashford, ali bez pravog uspjeha.

Kroz cijelu utakmicu vidjeli smo tek pet udarac u okvir s obje strane, a najbolja prilika na susretu stigla je u završnici. Pucao je Rashford iz slobodnog udarca, no pogodio je gredu.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hoffenheim1:2Manchester City
Lyon2:2Šahtar
1Manchester City 616:6+1013
2Lyon 612:11+18
3Šahtar 68:16-86
4Hoffenheim 611:14-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina02.10.2018. u 22:04
    jebeni gol! bravo mali!
    pikepiletina