Tenis

Serdarušić pružio dobar otpor, ali ipak izgubio od Melzera, Karlović izbacio Gomeza

Jan Šneler • četvrtak, 04.10.2018.
Serdarušić pružio dobar otpor, ali ipak izgubio od Melzera, Karlović izbacio Gomeza
Foto: EPA

U drugom kolu Challengera u meksičkom Monterreyu, hrvatski tenisač Nino Serdarušić nakon tri seta pokleknuo je protiv Geralda Melzera, a također u tri seta Ivo Karlović svladao je Lucasa Gomeza...

Dobar otpor pružio je hrvatski tenisač Nino Serdarušić u drugom kolu Challengera u Monterreyu, no to nije bilo dovoljno za ulazak u četvrtfinale turnira. Bolji je nakon tri seta i nešto malo više od dva sata igre bio Austrijanac Gerald Melzer.

Prvi set bio je vrlo izjednačen te su oba tenisača vrlo dobro kontrolirala vlastiti servis. Prilika za break nije bilo na pretek te se odlazi u tie-break. Igru bolje otvara Serdarušić koji dolazi do vodstva od 0:2, no vrlo brzo Melzer okreće stvar u svoju korist i sa 7:4 zaključuje 13. igru.

Drugi set bio je vrlo sličan prvome. Ponovno tenisači dobro čuvaju svoj servis i prilika za stvaranje prednosti praktički niti nema. U sedmom gemu ipak Serdarušić uspijeva napraviti mali pritisak i doći do prvog breaka na meču. Uz male poteškoće u sljedećem gemu, hrvatski tenisač ipak mirno privodi set kraju s 4:6.

Odluka je pala u posljednjoj dionici meča u kojem Serdarušić ima za čim žaliti. Prvo je propustio iskoristiti jednu break loptu u uvodnom gemu, da bi u šestom gemu dozvolio Melzeru break. Poveo je Austrijanac s 5:3, imao servis za pobjedu, no hrvatski tenisač ponovno radi odličan pritisak i dolazi do dvije break lopte. Da je to uspio okrenuti, možda bi nošen tim pothvatom mogao i slaviti, no Austrijanac se izvukao i sa 6:3 okončao meč.

Ivo Karlović postavljen je za petog nositelja i igrao je protiv Meksikanca Lucasa Gomeza, 672. igrača svijeta te je slavio tek u tie-breaku trećeg seta.

Očekivao se puno lakši posao za hrvatskog tenisača, ali već prvi set donio mu je probleme. Izgubio ga je sa 6:3 da bi uzvratio istom mjerom u drugom setu iskoristivši sedmu break loptu u drugom gemu.

Odluka je pala u trećem setu gdje se Karlović suočio s meč loptom kod 6:5, spasio ju je i set je otišao u tie-break. Tamo je hrvatski tenisač ipak bio bolji i odnio pobjedu sa 7:4.

U četvrtfinalu igrat će protiv Amerikanca Bjorna Fratangela.

Challenger Monterrey (m), 2.kolo:
Gerald Melzer (Austrija) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 7:6(4) 4:6 6:3
Ivo Karlović (Hrvatska) - Lucas Gomez (Meksiko) 3:6, 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!