Europska liga, skupina D, 2. kolo, 04.10.2018, 18:55 h, Constant Vanden Stock Stadium
Suci: Vladislav Bezborodov (Rusija)
Anderlecht
Anderlecht
0:2(0:1) Dinamo
Izet Hajrović 19' (11m)
Amer Gojak 68'
Dinamo

VIDEO: Sjajni Dinamo slavio i u Bruxellesu, Anderlecht mogao teško stradati!

Branimir Korać • četvrtak, 04.10.2018.
VIDEO: Sjajni Dinamo slavio i u Bruxellesu, Anderlecht mogao teško stradati!
Foto: EPA

Dinamo je odigrao još jednu odličnu utakmicu u Europskoj ligi i nalazi se na vrhu ljestvice skupine da sa stopostotnim učinkom! Nakon Fenerbahčea, pao je i Anderlecht i to u gostima što Dinamo približava željenom cilju, a to je prolazak u nokaut fazu...

Anderlecht
Anderlecht
Dinamo
16
Thomas Didillon
7
Andy Najar
(do 67')
55
Ognjen Vranješ
4
Bubacarr Sanneh
44
Antonio Milić
99
Zakaria Bakkali
(do 89')
5
Evgen Makarenko
25
Adrien Trebel
40
Francis Amuzu
19
Ivan Santini
9
Nany Landry Dimata
(do 85')
Pričuvni igrači
15
Kenny Saief
67'
3
Alexander Lawrence
85'
10
Ryota Morioka
89'
Trener
Hein Vanhaezebrouck
66
(do 46')
8
(do 76')
99
(do 90')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica

Gostovanje u Bruxellesu odrađeno je gotovo savršeno, igrom odlično, Dinamo je slavio s 2:0, problem bi jedino mogao nastati u užoj obrani gdje Dinamo u Trnavi neće moći računati na Theophile-Catherinea zbog isključenja, a ozljedu je zaradio Emir Dilaver koji je igru napustio na poluvremenu.

Anderlecht je imao više loptu u svom posjedu u početku i ujedno je prvi i zaprijetio. Nakon pogreške Oršića u dodavanju, u sedmoj minuti Dimata je pucao s 25 metara, nisko i slabo za Livakovića.

Dosta opasniji bio je pokušaj vrlo neugodnog Bakkalija koji je tri minute kasnije prevario Dinamovu obranu i pucao s 18 metara, ali pokraj gola.

Prvi ozbiljniji Dinamov izlazak pred vrata Anderlechta odmah je bio opasan. U 13. minuti Amer Gojak došao je s loptom do 18 metara, dobro je gađao donji kut, no vratar domaćina Didillon sjajno brani. Odmah nakon toga iz kornera novi odličan pokušaj, a centimetri su ovaj put dijelili Dinamo od gola. Uigrana akcija i niska lopta na Hajrovića koji dobro puca s ruba kaznenog prostora, no koji centimetar pokraj vratnice.

U 18. minuti kazneni udarac za Dinamo! Nesporazum Najara i Vranješa je kažnjen, Najar je vraćao loptu unazad prema Vranješu koji je otišao više prema aut liniji, Petković je presjekao dodavanje i sjurio se u 16 metara gdje ga s leđa ruši Vranješ i Bezborodov pokazuje na 11 metara. Hajrović rutinski izvodi penal i dovodi Dinamo u vodstvo!

Dinamo je igrao sve bolje i u 21. minuti imao je novu veliku priliku. Još jedna pogreška domaćina na sredini igrališta, sijevnuo je brzi napad Modrih, kratko dodavanje Petkovića prema Oršiću koji iskosa dolazi sam pred vratara i puca loše te Didillon brani.

Anderlecht je proživljavao teške trenutke, raspoloženi Petković i dvije minute kasnije krasno petom servira zicer Gojaku koji također dolazi sam pred domaćeg vratara i on puca dosta loše te se Didillon još jednom ističe.

Uslijedilo je razdoblje mirnije igre u sredini terena, taj pritisak Dinama je prestao i Anderlecht je pokušao prebaciti igru pred kazneni prostort Modrih. Prvu pravu priliku kreirao je tek u 33. minuti kada je na ubačaj s lijeve strane natrčao dotad nevidljivi Santini, pokušao je iz prve, ali pucao je preko gola s nekih šest-sedam metara.

Najbliže pogotku Anderlecht je došao u 44. minuti kada je Najar pucao s ruba 16 metara, pogodio u blok, lopta je tako prevarila Livakovića i koji centimetar prošla pokraj druge vratnice.

Početak drugog dijela bio je sjajan za Modre. Već nakon 30 sekundi igre Anderlecht ostaje s igračem manje, Vranješ na 20 metara ruši Danija Olma i odmah mu je bilo jasno da slijedi drugi žuti karton. Slobodan udarac izveo je Oršić, pucao je jako dobro, ali Didillon sjajno brani.

Vratar domaćina bio je vrlo raspoložen i spasio je svoju momčad i u 49. minuti. Nakon odličnog ubačaja Oršića s lijeve strane, glavom je pucao Hajrović, a Didillon doslovno na gol liniji zaustavio loptu.

Iako s igračem manje Anderlecht je probao doći do poravnanja, međutim Dinamova obrana uredno je čistila sve te pokušaje koji su dolazili pred gostujući gol.

S druge strane Modri su koristili pogreške Anderlechta u sredini terena, u 58. minuti Olmo je nakon izgubljene lopte domaćina sjurio se prema kaznenom prostoru, odlično opalio s 18 metara, a vratar domaćina odbio je loptu u gredu.

Dinamo je bio dosta bolji i bilo je samo pitanje kada će sljedeća lopta završiti u domaćoj mreži. Dogodilo se to u 68. minuti kada je Oršić pronašao Gojaka na 20 metara, ovaj bez razmišljanja opalio, loptu na putu prema golu skreće Makarenko i Dinamo vodi, potpuno zasluženo 2:0!

Do kraja susreta potpuna kontrola utakmice s Dinamove strane i stvari bi bile idealne da u sudačkoj nadoknadi Theophile-Catherine nije zaradio drugi žuti karton. Dinamo ima na kontu šest bodova i nalazi se u sjajnoj poziciji!

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Fenerbahçe2:0Trnava
Anderlecht0:2Dinamo
1Dinamo 611:3+814
2Fenerbahçe 67:708
3Trnava 64:7-37
4Anderlecht 62:7-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • SuppaDuppaFly04.10.2018. u 23:16
    Proljece.... ??
    SuppaDuppaFly