Nogomet

VIDEO: Marseille i Kijevljani prosuli lijepu prednost, Chelsea se namučio s Mađarima

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.10.2018.
VIDEO: Marseille i Kijevljani prosuli lijepu prednost, Chelsea se namučio s Mađarima
Foto: EPA

Okončano je drugo kolo grupne faze Europske lige, a Hrvata nije bilo među strijelcima. Nakon drugog kola najveća neizvjesnost vlada u skupini I gdje sve momčadi imaju isti broj bodova i gol razliku nula...

Rangersi se nalaze na vrhu skupine G nakon što su u drugom kolu na svom travnjaku svladali bečki Rapid s 3:1. Trebao je to biti susret s bivšim suigračima iz Osijeka na suprotnim stranama, ali na terenu je bio samo Mateo Barać koji je krenuo od prve minute za goste, ali je napustio travnjak u 33. minuti krvave glave nakon sudara s Alfredom Morelosom. Njegovi bivši suigrači iz Osijeka Borna Barišić i Eros Grezda ostali su na klupi jednako kao i Nikola Katić.

Rapid je poveo golom Vetona Berishe u 42. minuti, a pogotku je prethodilo zaleđe, bunili su se Škoti, ali gol je priznat. Odgovor je bio najbolji mogući, već dvije minute kasnije Morelos je poravnao na 1:1. Sve do 84. minute imali su gosti bod u džepu, a onda je domaćin krenuo do pobjede. Prvo je dosuđen kazneni udarac koji Tavernier pretvara u pogodak, a Morelos je u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 3:1.

Burno je bilo u Moskvi gdje je Villarreal iz penala u 96. minuti došao do boda protiv Spartaka. Dva puta Villarreal je vodio da bi Spartak u zadnjih deset minuta regularnog dijela došao do preokreta, ali Santi Cazorla u 96. minuti s 11 metara postavlja konačnih 3:3.

Ekambi i Fornals dovodili su Villarreal u vodstvo, ali Ze Luis je dva puta poništavao tu prednost. U 86. minuti Melgarejo je doveo Spartak u vodstvo i činilo se donio mu pobjedu, ali ipak je u završnici Villarreal došao do remija.

Eintracht je odigrao vrlo dobru utakmicu protiv Lazija i stigao do visoke pobjede 4:1. Ante Rebić ovaj put krenuo je s klupe i ušao u igru u 67. minuti, a domaćin je imao olakšan posao jer je od 58. minute igrao s dva igrača manje. Prvo je u 45. minuti Basta zaradio drugi žuti karton, a onda je u 58. minuti Correa također isključen.

Junak domaćina bio je Da Costa koji je postigao dva pogotka, a po jedan gol zabili su Kostić i Jović. Strijelac za goste bio je Parolo u 23. minuti čime je nakratko vratio Lazio u utakmicu i poravnao na 1:1.

Marseille je prosuo pobjedu na Cipru gdje je vodio 2:0 protiv Apollona, ali u zadnjih 20 minuta primio je dva gola i domaćin je uzeo bod. Anton Maglica kod domaćina je ušao u igru u 65. minuti, a kod gostiju Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu.

Payet i Gustavo Luiz u prvih 20 minuta drugog dijela odveli su Marseille do 2:0, ali nakon toga gosti padaju i primaju dva gola, Saša Marković i Zelaya zabijaju za 2:2. Kod drugog gola Ciprana uz Zelayu je stajao Ćaleta Car i nije dobro reagirao.

Najneizvjesnija je skupina I u kojoj svi imaju po tri boda i gol razliku 0. U drugom kolu riječki krvnik Sarpsborg svladao je Genk s 3:1 golovima Mortensena (dva) i Zachariassena, a Trossard je zabio za goste.

Bešiktaš je uz Vidin nastup svih 90 minuta poražen u gostima kod Malmöa s 2:0. U zanimljivom dvoboju domaćin je imao i dozu sreće jer je poveo slučajnim golom u 53. minuti kada je ubačaj s desne strane Erkin dovoljno dirnuo da lopta prevari Kariusa. 20 minuta kasnije Rosenberg je iz kaznenog udarca kojeg je skrivio nesretni Erkin postavio konačnih 2:0.

U jednom od najzanimljivijih susreta večeri, u dvoboju momčadi koje igraju u sjajnoj formi, Krasnodar je svladao Sevillu s 2:1. Igralo se obostrano otvoreno, a na odmoru su gosti imali vodstvo zahvaljujući autogolu Kaborea, ali Pereyra u drugom dijelu poravnava da bi Okriašvili u 88. minuti donio veliku pobjedu Rusima.

Standard je stigao do važne pobjede protiv Akhisara svladavši ga s 2:1. Sve zanimljivo dogodilo se u prvom dijelu gdje je domaćin golovima Emonda i Djenepa stigao do pobjede, a strijelac za goste bio je Ayik. U završnici susreta Turci su ostali bez isključenog Yumlua.

Kijevski Dynamo došao je do drugog remija, ovaj put kod Jabloneca gdje je odigrao 2:2. I Kijevljani su prosuli lijepu prednost, vodili su golovima Cigankova i Garmaša, no Hovorka i Travnik vratili su domaćina u igru. Josip Pivarić odigrao je cijelu utakmicu za goste.

Chelsea je s Mateom Kovačićem na terenu svih 90 minuta slavio s 1:0 protiv Videotona. Imali su domaćini ogromnu terensku nadmoć, veliki broj udaraca na gol, ali tek u 70. minuti stigao je do pogotka preko Alvara Morate.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Astana2:0Rennes
Jablonec2:2Dynamo Kijev
1Dynamo Kijev 610:7+311
2Rennes 67:8-19
3Astana 67:708
4Jablonec 66:8-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!