Nogomet

Lokomotiva pobjedom preuzima vrh tablice, Inter traži bijeg iz zone za ispadanje

Jan Šneler • petak, 05.10.2018.
Lokomotiva pobjedom preuzima vrh tablice, Inter traži bijeg iz zone za ispadanje
Foto: FaH

Ulazimo u drugu četvrtinu prvenstva, a deseto kolo HT Prve lige otvorit će susretom u Zaprešiću Inter i zagrebačka Lokomotiva...

Prva četvrtina HT Prve lige je završena. Devet odigranih utakmica, tzv. prva faza natjecanja je okončana i stvari su nešto jasnije nego na početku sezone. Inter ne igra loše, ali se teško nosi s jačim protivnicima i trenutno zauzima pretposljednje mjesto na tablici. S druge strane, Lokomotiva igra na najvišoj mogućoj razini i današnjom pobjedom nakratko bi preuzela vodeću poziciju u prvenstvu.

Inter je dobro gurao tijekom početne faze natjecanja, no crni niz u koji su upali nema kraja. Velike, početničke obrambene greške stajale su ih poraza od Dinama i Istre, a u oba ta susreta Zaprešićani su mogli doći barem do jednog, ako i ne i sva tri boda. Da su barem u jednoj od ta dva susreta uzeli bodove, situacija bi bila puno bolja nego što je danas.

Danas je ona dosta teška. Protiv momčadi koja je puna potencijala, snažna i ofenzivnog karaktera kao što je Lokomotiva, Inter neće imati pravo na ponavljanje grešaka. Prvenstvo ide svojim tijekom te glavni konkurenti Intera, Slaven Belupo i Istra 1961, igraju međusobno, što u prijevodu znači da bi Inter porazom mogao ostati zakopan u donjem domu.

S druge strane, Lokomotiva izgleda sjajno. U posljednja tri susreta, protiv izuzetno teških protivnika (Slaven Belupo i Gorica u gostima, Rijeka kod kuće), Lokosi su upisali tri pobjede uz gol razliku 10:2. U odsustvu Hajduka koji i dalje muku muči s dobrom igrom te Rijeke koja na nevjerojatne načine gubi bodove, Lokomotiva se ističe kao prvi favorit za uzimanje mjesta u europskim natjecanjima.

Goran Tomić radi jako dobar posao, svakako mu ne odmaže niti suradnja s Dinamom koji prosljeđuje igrače na kaljenje te je sve to upakirano u jednu lijepu priču. Ono što jako dobro znaju u klubu je i činjenica kako bi Lokomotiva mogla iskoristiti relativno povoljan raspored. Nakon današnjeg susreta, u goste im dolazi Hajduk, potom idu u goste Rudešu i početkom studenog dolazi im Istra.

To su sve momčadi s kojima Lokomotiva može igrati, pogotovo Rudeš i Istra te bi se lako moglo dogoditi da naprave niz od osam utakmica bez poraza. Ipak, ostaje za vidjeti kako će proći današnji susret u kojem će također trebati pružiti dobru igru jer Inter doista nema što izgubiti.

Lokomotiva stiže u statusu favorita, no Inter je pokazivao dobre igre ove sezone koje su ostale u sjeni katastrofalnih reakcija obrane. U Zaprešiću kažu da su prvenstveno radili na što boljoj komunikaciji i kretanju obrane te bi takvi "incidenti" trebali postati stvar prošlosti. Koliko su u tome uspjeli pokazat će današnji dvoboj. Susret počinje u 18 sati, a sudit će Marin Vidulin iz Kanfanara.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 2954:23+3163
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 2932:39-733
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!