Tenis

McDonald iznenadio Raonića, Klahn Kyrgiosa, Bautista i Seppi uvjerljivi

Jan Šneler • ponedjeljak, 08.10.2018.
McDonald iznenadio Raonića, Klahn Kyrgiosa, Bautista i Seppi uvjerljivi
Foto: EPA

U prvom kolu turnira iz Masters serije u Šangaju, Miloš Raonić i Nick Kyrgios neočekivano su ispali, dok su Robert Bautista i Andreas Seppi glatko prošli u drugi krug...

Dva velika iznenađenja priredili su Mackenzie McDonald i Bradley Klahn u prvom kolu Masters turnira u Šangaju. McDonald je slavio protiv favoriziranog Miloša Raonića, dok je Klahn, koji će u drugom kolu igrati protiv Borne Ćorića, izbacio Nicka Kyrgiosa.

Sjajno je danas igrao McDonald. U prvom setu rutinski, kao da su zamijenjene godine iskustva na najvišoj razini, Amerikanac je igrao i s dva breaka došao do slavlja sa 6:3. Drugi set pripao je Raoniću koji se nakratko vratio, ali McDonald je i u tom dijelu meča bio jednako kvalitetan i konkurentan.

Konačno, u posljednjem setu odlično je sve odradio Amerikanac. Došao je do breaka u drugom gemu, rutinski sve odradio do kraja i sa 6:3 prošao u drugo kolo turnira. Vrlo mirno djelovao je i Klahn koji je nakon tri seta svladao Kyrgiosa. Prvi set pripao je Australcu, no američki tenisač uspio se vratiti u meč i nakon točno 80 minuta proći u drugi krug.

Vrlo mirno, ali angažirano igrao je Klahn i s nevjerojatnom lakoćom osvajao poene protiv Australca. Kyrgios često zna izgledati nezainteresirano, ali je Klahn iskoristio sve svoje prednosti i rutinski sa 6:4 i 6:3 preokrenuo tijek meča te se plasirao u drugo kolo u kojem će igrati protiv Ćorića.

Uvjerljivi su bili i Roberto Bautista i Andreas Seppi. Bautisti je protiv Andreja Rubleva trebalo točno 100 minuta. U prvom setu imao je Španjolac manje probleme te je Rus prvi došao do breaka. Ipak, Bautista veže dva breaka u narednim gemovima i serijom 0:4 dolazi do prvog seta. U drugom setu ponovno je Rublev nakratko omeo planove španjolskog tenisača, no iskusni Bautista nije se dao smesti i s 4:6 zaključio je meč.

Talijan Seppi slavio je protiv Adriana Mannarina za manje od sat i pol igre. U prvom setu, nakon ranog breaka francuskog tenisača, Seppi preuzima stvar u svoje ruke i u posljednjem gemu dolazi do breaka koji mu je po inerciji donio set. U nastavku meča vrlo neizvjesnu igru okončao je Talijan još jednim breakom u krucijalnom trenutku te s novih 4:6 prošao u drugo kolo.

Masters Šangaj, 1. kolo:
Matthew Ebden (Australija) - Frances Tiafoe (SAD) 3:6 6:4 6:3
Andrej Rublev (Rusija) - Roberto Bautista (Španjolska) 3:6 4:6
Damir Džumhur (BiH) - Marton Fucsovics (Mađarska) 3:6 4:6
Taylor Fritz (SAD) - Robin Haase (Nizozemska) 6:3 7:6(3)
Diego Schwartzmann (Argentina, 9) - Sam Querrey (SAD) 3:6 4:6
Gael Monfils (Francuska) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 10) (4)6:7 6:4 4:6
Marco Cecchinato (Italija, 16) - Gilles Simon (Francuska) (4)6:7 6:4 7:6(2)
Mackenzie McDonald (SAD) - Miloš Raonić (Kanada, 14) 6:3 5:7 6:3
Bradley Klahn (SAD) - Nick Kyrgios (Australija) 4:6 6:4 6:3
Adrian Mannarino (Francuska) - Andreas Seppi (Italija) 4:6 4:6
Yibing Wu (Kina) - Zhe Li (Kina) 7:6(5) 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!