Tenis

Cornet vrlo sigurna, Ostapenko iznenađujuće poražena u prvom kolu Hong Konga

Jan Šneler • ponedjeljak, 08.10.2018.
Cornet vrlo sigurna, Ostapenko iznenađujuće poražena u prvom kolu Hong Konga
Foto: EPA

U prvom kolu WTA turnira u Hong Kongu, najveće iznenađenje priredila je Kristina Kučova koja je svladala treću nositeljicu Jelenu Ostapenko...

Iako je većina favoritkinja prošla u drugo kolo WTA turnira u Hong Kongu, treća nositeljica Jelena Ostapenko iznenađujuće je poražena. Iako je vodila nakon prvog seta, Latvijka je neočekivano izgubila od slovačke tenisačice (317. na svijetu) Kristine Kučove.

Cijeli meč bio je premrežen preokretima i breakovima. Sve je počelo u prvom setu u kojemu je od 12 gemova, čak njih sedam došlo nakon oduzimanja servisa. Veliku priliku imala je Kučova kada je servirala za osvajanje seta pri vodstvu 5:4. Ipak, Ostapenko se uspjela vratiti i s još jednim breakom doći do osvajanja seta s 5:7.

Činjenica da je Latvijka došla do osvajanja seta osvojivši četiri gema zaredom nije toliko fascinantna koliko činjenica da Kučova u posljednja dva svoja servis gema nije osvojila niti jedan poen. Činilo se da će Ostapenko lako slomiti Slovakinju, no Kučova se vraća i fantastičnom igrom dolazi do velikog vodstva od 5:1. Ostapenko je na kratko uspjela smanjiti razliku, no Kučova se nije dala i još jednim breakom je sa 6:3 osvojila drugi set.

U posljednjoj dionici meča, Ostapenko se potpuno izgubila. Kučova je igrala sjajno i s tri breaka zasluženo došla do 6:2 i prolaza u drugo kolo turnira.

Probleme kakve je imala latvijska tenisačica nije imala Francuskinja Alize Cornet. Cornet je vrlo glatko porazila Juliju Glushko za manje od sat vremena. Iskusna francuska tenisačica u prvom setu uzela je svaki servis protivnice i slavila s 1:6, dok je u drugom sve riješila s dva rana breaka i mirno privela meč kraju s 2:6. Napomenimo još kako su rutinski posao odradile i Saisai Zheng protiv Aleksandre Krunić, kao i Dajana Jastremska protiv mađarske tenisačice Fanny Stollar.

WTA Hong Kong, 1. kolo:
Viktorija Tomova (Bugarska) - Dalila Jakupović (Slovenija) 6:3 2:6 7:6(3)
Dajana Jastremska (Ukrajina) - Fanny Stollar (Mađarska) 6:4 6:4
Jennifer Brady (SAD) - Luksika Kumkhum (Tajland) 1:6 (5)6:7
Julia Glushko (Izrael) - Alize Cornet (Francuska, 8) 1:6 2:6
Kristina Kučova (Slovačka) - Jelena Ostapenko (Latvija, 3) 5:7 6:3 6:2
Aleksandra Krunić (Srbija) - Saisai Zheng (Kina) 1:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!