Tenis

Borna Ćorić do polufinala Šangaja i rankinga karijere!

Branimir Korać • petak, 12.10.2018.
Borna Ćorić do polufinala Šangaja i rankinga karijere!
Foto: EPA

Borna Ćorić sjajnu formu u Šangaju potvrdio je prolaskom u polufinale. U četvrtfinalu nadigrao je Australca Matthewa Ebdena i upisao pobjedu u dva seta...

Niti Matthew Ebden nije uspio zaustaviti Bornu Ćorića koji je odradio još jedan odličan meč i izborio prolaz u polufinale turnira u Šangaju. Na Masters 1000 turniru u Šangaju Ćorić je tako došao do jednog od najboljih rezultata u karijeri i od sljedećeg tjedna imat će i najbolji plasman na ATP ljestvici i to najmanje 14. mjesto.

Borna je u osmini finala zaustavio Juana Martina del Potra, točnije ozljeda koljena bila je kobna za Argentinca, a kako taj meč nije potrajao predugo, Borna je ušao svježiji i odmorniji u dvoboj protiv Australca nego što se očekivalo da će biti.

S Ebdenom se ranije nije susretao i imao je problema na početku meča. Odmah je izgubio servis i našao se u zaostatku 2:0, ali isto tako brzo se vratio i poravnao na 2:2. U završnici prvog seta Borna je došao do još jednog breaka, a on mu je donio i set sa 7:5.

U tom ritmu nastavio je i u drugom setu gdje je odlično krenuo i poveo s 4:1 uz dupli break, Ebden je uspio vratiti jedan izgubljeni servis, ali više od toga nije mogao te je do kraja meča Borna mirno zadržao svoj početni udarac i izborio polufinale.

Ćorić je uz 66 posto ubačaja prvog servisa pogodio osam aseva, iskoristio četiri od osam break lošti, a protivniku je dopustio tri break prilike od kojih je ovaj dvije iskoristio.

U polufinalu Borna će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Rogera Federera i Keija Nishikorija.

Šangaj, četvrtfinale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 13) - Matthew Ebden (Australija) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!