Tenis

Muguruza rutinski, Zhang lakoćom protiv Gavrilove u četvrtfinalu Hong Konga

Jan Šneler • petak, 12.10.2018.
Muguruza rutinski, Zhang lakoćom protiv Gavrilove u četvrtfinalu Hong Konga
Foto: EPA

U današnjim četvrtfinalnim mečevima na WTA turniru u Hong Kongu većina favoritkinja pokazala je pravo lice i prilično lako prošla u polufinale...

Odigrana su tri četvrtfinalna dvoboja WTA turnira u Hong Kongu, dok je onaj posljednji prekinut zbog kiše. Ipak, u prva tri četvrtfinalna dvoboja mogli smo vidjeti dominantnu predstavu favoritkinja i vrlo suverenu igru. Što se tiče prekinutog meča, trenutak nije mogao biti gori za Qiang Wang. Kineskinja vodi protiv Eline Svitoline sa 6:2 i 5:2 te ima svoj servis. Nastavak je u subotu, no moguće je da ovaj prekid bolje utječe na Ukrajinku.

Španjolska tenisačica Garbine Muguruza nije se pretjerano mučila protiv Luksike Kumkhum. U prvom setu Španjolka je u potpunosti dominirala i bez ikakvih problema došla do slavlja sa 6:2. Tri puta je dolazila do breaka Muguruza, a Tajlanđanka je uspjela samo nakratko odgoditi neizbježno.

U drugom setu Kumkhum je pružila veći otpor, čak i uspjela oduzeti servis Muguruzi u trenucima kada je Španjolka servirala za meč. Ipak, slavlje nije predugo trajalo jer je Muguruza novim breakom ipak došla do slavlja sa 7:5.

Rutinski je slavila i kineska tenisačica Shuai Zhang. Ona je u potpunosti dominirajući slavila protiv sedme nositeljice Darije Gavrilove sa 6:1 6:3. Tek u drugom setu se Australka probudila i pružila otpor, no Kineskinja je bila vrlo koncentrirana i bez pretjeranih problema privela meč kraju.

Dajana Jastremska je očekivano slavila protiv Kristine Kučove, iako je Slovakinja imala veliku priliku u prvom setu. Nevjerojatno, ali Kučova je vodila s 0:4 i bila na najboljem putu da osvoji prvi set. Servirala je i za set, no Jastremska je uspjela vratiti sve što je izgubila u uvodnim gemovima. tie-breaku, Slovakinja ponovno ima lijepo vodstvo od 1:3, no Jastremska radi veliku seriju i nakon tri set lopte, četvrtu konačno koristi. U drugom setu, Ukrajinka nije imala velikih problema te je vrlo brzo prelomila meč i mirno ga privela kraju sa 6:2.

WTA Hong Kong, četvrtfinale:
Dajana Jastremska (Ukrajina) - Kristina Kučova (Slovačka) 7:6(6) 6:2
Daria Gavrilova (Australija, 7) - Shuai Zhang (Kina) 1:6 3:6
Garbine Muguruza (Španjolska, 4) - Luksika Kumkhum (Tajland) 6:2 7:5
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Qiang Wang (Kina, 6) 2:6 2:5*
*prekinuto zbog kiše

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!