Liga nacija, Liga A, skupina 4, 3. kolo, 12.10.2018, 20:45 h, Rijeka, Rujevica, gledatelja: -
Suci: Felix Brych (Njemačka)
Hrvatska
Hrvatska
0:0(0:0) Engleska
Engleska

VIDEO: Napredak u odnosu na Španjolsku, ali Hrvatska može biti zadovoljna remijem

Branimir Korać • petak, 12.10.2018.
VIDEO: Napredak u odnosu na Španjolsku, ali Hrvatska može biti zadovoljna remijem
Foto: FaH

U drugom nastupu u Ligi nacija niti Hrvatska, a niti Engleska nisu uspjeli doći do pobjede. Susret je okončan bez pogodaka, a Engleska je ipak bila opasniji protivnik...

Engleska
Hrvatska
Engleska
4
(do 68')
8
(do 74')
18
(do 80')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić
1
Jordan Pickford
2
Kyle Walker
3
Ben Chilwell
4
Eric Dier
5
John Stones
6
Harry Maguire
7
Ross Barkley
8
Jordan Henderson
9
Harry Kane
10
Raheem Sterling
(do 77')
11
Marcus Rashford
Pričuvni igrači
22
Jadon Sancho
77'
 
 
Trener
Gareth Southgate

Greda, stativa i Dominik Livaković zaustavili su Englesku koja je mogla slaviti na Rujevici i ne bi bilo nezasluženo. Nakon one predstave protiv Španjolske, ovo je ipak pomak i Hrvatska može biti zadovoljna remijem.

Bilo je teško gledati, a kamoli igrati utakmicu u mučnoj atmosferi na Rujevici. Prvo poluvrijeme bilo je dosta skromno, sa svega po jednom prilikom na svakoj strani, no drugi dio već je donio više uzbuđenja.

Prvo poluvrijeme uglavnom je donijelo igru na sredini terena i samo dvije opasne prijetnje. Hrvatska je imala odličnu priliku u 37. minuti kada je Pivarić ubacio s lijeve strane, Kramarić se našao u dobroj poziciji, imao je dovoljno i prostora i vremena, no Pickford je obranio njegov pokušaj.

U samoj završnici prvog dijela Dier je nakon kornera pucao glavom, ali lopta je završila na vratnici i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Početak drugog dijela bio je vrlo loš za Hrvatsku i Dalićevi izabranici mogu biti presretni što nisu primili pogodak u tih prvih 15 minuta.

Kanonada je krenula u 51. minuti kada je nakon ubačaja iz prekida glavom pucao Harry Kane, ali greda je spasila Dominika Livakovića, a onda upravo on spašava Hrvatsku u dva navrata.

Oba puta pred njim bio je sam Marcus Rashford, prvi put engleski napadač nije dobro pucao, ali zato je drugi put Rashford imao dobru ideju i pokušao provući loptu ispod hrvatskog vratara, ali nije uspio i Livaković je sjajnom obranom zadržao Hrvatsku u egalu.

Hrvatska nije izgledala dobro i vrlo teško dolazila je do kaznenog prostora Engleza, a u tome je uspjela u 67. minuti kada je Rebić dobro zadržao loptu, pronašao zatim Kramarića, ali on puca dosta loše.

Tu se Hrvatska probudila i u 70. minuti još jednom je lijepo zaprijetila preko Rebića koji se sjajno izborio za udarac s 20 metara, gađao je gornji kut, ali za koji centimetar promašio je okvir gola.

Uslijedilo je mirno razdoblje igre bez prilika na obje strane sve do 86. minute kada je Jedvaj odlično prošao kroz dvojicu čuvara, pronašao u sredini Kramarića, ali on loše zahvaća loptu i nema opasnosti za Pickforda.

Do kraja susreta nije bilo nikakvih promjena, ostalo je 0:0 čime je ipak najzadovoljnija Španjolska.

Liga nacija, Liga A, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Engleska 46:5+17
2Španjolska 412:7+56
3Hrvatska 44:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!