Sportnet

VIDEO: Engleska slavila kod Španjolske, BiH i dalje ostaje stopostotna

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.10.2018.
VIDEO: Engleska slavila kod Španjolske, BiH i dalje ostaje stopostotna
Foto: EPA

Odigrano je još nekoliko utakmica četvrtog kola Lige nacija, a u nama najzanimljivijoj Engleska je slavila na gostovanju kod Španjolske i tako dodatno zakomplicirala stanje u skupini...

Island - Švicarska 1:2

Drugu pobjedu u Ligi nacija upisala je Švicarska koja je slavila u gostima kod Islanda s 2:1 i tako ga ostavila na dnu grupe 2 bez bodova. Sva tri pogotka mogli smo vidjeti u drugom poluvremenu.

U razmaku od 52. do 67. minute Švicarska je postigla oba svoja pogotka, prvi je bio djelo Harisa Seferovića koji je dobro reagirao na ubačaj Granita Xhake i glavom skrenuo loptu u gol. Na 2:0 povisio je Michael Lang na proigravanje Xherdana Shaqrija.

Domaćin se potpuno probudio u posljednjh desetak minuta, tijekom kojih je uspio tek ublažiti poraz. U 81. minuti sjajno je s dvadesetak metara pod same rašlje pogodio Alfred Finnbogason.

Španjolska - Engleska 2:3

Situacija u hrvatskoj skupini dodatno se komplicira nakon što je u Sevilli do pobjede od 3:2 stigla Engleska koja je tako nanijela prvi poraz Španjolskoj. Trenutna sitaucija u skupini govori kako Furija ima šest bodova, Engleska dva manje, a Hrvatska jedan.

Već je nakon prvih 45 minuta Engleska postigla sva tri pogotka i tako potpuno iznenadila domaćina. Igrala se 16. minuta kada su Tri Lava stigla do vodstva, Marcus Rashford krasno je proigrao Raheema Sterlinga koji prima loptu u kaznenom prostoru i lakoćom matira domaćeg vratara.

Nakon pola sata igre stigao je novi pogodak Engleske, ovoga puta asistent se upisao u strijelce. Rashforda je proigrao Harry Kane, a igrač Mancehster Uniteda podebljao vodstvo svoje momčadi.

Osam minuta kasnije još je jedna lopta završila u mreži Furije, ponovno je asistirao Kane koji je spustio loptu Sterlingu, a ovaj iz blizine nije imao težak posao.

U 58. minuti Španjolska je smanjila zaostatak, ubacio je iz kornera Marco Asensio, a glavom poentirao Paco Alcacer. Do kraja utakmica Španjolska je postigla još jedan pogodak, a za nešto više bilo je prekasno. U strijelce se upisao Sergio Ramos.

Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska 2:0

Na stopostotnom učinku ostala je Bosna i Hercegovina koja je pred svojim navijačima s 2:0 bila bolja od Sjeverne Irske koja tako ostaje na dnu skupine s tri poraza.

Domaćin je do vodstva stigao nakon 27 minuta kada je veliku grešku napravio Jamal Lewis. Edin Višća nesebično je zatim proigrao Edina Džeku koji postiže svoj 300. pogodak u karijeri.

Vrlo blizu gola Sjeverna Irska bila je u 65. minuti kada je Gavin Whyte s pet metara pogodio stativu. Promašaj se osvetio gostima, a ponovno se u strijelce upisao Džeko koji je prvo primirio dugačko dodavanje Miralema Pjanića, a zatim i matirao protivničkog vratara.

Liga nacija, liga A:
Island - Švicarska 1:2
Španjolska - Engleska 2:3

Liga B:
BiH - Sjeverna Irska 2:0

Liga C:
Estonija - Mađarska 3:3
Finska - Grčka 2:0

Liga D:
Bjelorusija - Moldavija 0:0
Luksemburg - San Marino 3:0

Liga nacija, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Island1:2Švicarska
1Švicarska 414:5+99
2Belgija 49:6+39
3Island 41:13-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik16.10.2018. u 12:28
    Mislim da je prilično izvjesno da ispadamo u Ligu B...
    lambik