Košarka

VIDEO: Dobar start Bogdanovića i Hezonje, Bojan predvodio Pacerse u glatkoj pobjedi

Branimir Korać • četvrtak, 18.10.2018.
VIDEO: Dobar start Bogdanovića i Hezonje, Bojan predvodio Pacerse u glatkoj pobjedi
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja upisali su dobre ulaske u sezonu, obojica su odradili dobru utakmicu, a njihove momčadi upisale su vrlo visoke startne pobjede...

Indiana Pacersi odlično su krenuli u novu sezonu i rutinski su slavili protiv Memphisa sa 111:83. Velike zasluge za to nosi Bojan Bogdanović koji je bio prvi strijelac kod pobjednika i jedan od najistaknutijih pojedinaca na parketu.

Pacersi su odlično odradili startnu utakmicu, imali su 11 igrača među strijelcima, a Bogdanović kao najefikasniji ubacio je 19 poena. Postotak šuta iz igre bio im je na dobrih 56.6 posto za razliku od Memphisa koji je šutirao iz igre tek 30 posto.

I obrana i napad kod Indiane su funkcionirali, od početka je McMillanova momčad dominirala, stvarala prednost i u konačnici vrlo visoko slavila te ostvarila rekordnu pobjedu u povijesti franšize što se tiče prvih utakmica. Dosadašnji rekord bio je 27 razlike protiv Netsa iz 1985. godine.

"Sviđa mi se naš trud. Obrambeno smo bili jako dobri, primili smo samo 16 poena iz reketa. Svi igrači koji su bili na parketu igrali su čvrsto, intenzitet nije padao ni u obrani ni u napadu. Odigrali smo pravu momčadsku utakmicu", govorio je nakon susreta McMillan.

Bogdanović je bio prvi strijelac susreta s 19 poena (4/6 za dva, 3/3 za tri, 2/2 slobodna) čemu je dodao šest skokova za 27 minuta. Victor Oladipo dodao je 16 poena, pet skokova i pet asistencija, a Domantas Sabonis dodao je 14 poena i 15 skokova.

Kod Memphisa Marc Gasol ubacio je 13 poena unatoč šutu za dva 0/8, tome je dodao šest skokova, a Garrett Temple dodao je 12 poena.

Dobro je krenuo Mario Hezonja u New Yorku te je pomogao Knicksima na putu do pobjede protiv Atlante. Hezonja je bio puno opasniji i aktivniji nego u predsezoni, imao je i nekoliko vrlo dobrih obrambenih reakcija te je opravdao minutažu.

Hawksi su jednostavno bili loši, pokazali su gdje će otprilike biti ove sezone i Knicksi su ih potpuno pomeli. Konačnih 126:107 pokazuje koliko su Knicksi bili agresivniji i bolji.

"Ovo je tek jedna utakmica i nisam zabrinut", rekao je nakon susreta Taurean Prince, no Hawksi imaju razloga za zabrinutost jer se ne čine kao momčad koja može napraviti nešto više ove sezone.

Hezonja je krenuo s klupe i odradio je 19 minuta te za to vrijeme upisao 15 poena (3/7 za dva, 3/7 za tri, 0/1 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije.

Tim Hardaway ubacio je 31 poen uz šest skokova i pet asistencija, Enes Kanter 16 poena uz 11 skokova, a Noah Vonleh 12 poena uz deset skokova. Kod Atlante Prince je ubacio 21 poen uz šest skokova i šest asistencija, a po 14 poena ubacili su Thaddeus Young (šest skokova, pet asistencija) i Kent Bazemore (šest asistencija).

Druga četvrtina otišla je na stranu Knicksa s čak 49:25.

Cleveland Cavaliersi krenuli su porazom u gostima kod Toronto Raptorsa. Bez Larryja Nancea i JR-a Smitha uglavnom su bili u zaostatku, još su u prvoj dionici bili ravnopravni, ali onda se domaćin odvojio i mirno priveo susret kraju.

Kawhi Leonard odradio je odličan posao i predstavio se u dobrom svjetlu s 24 poena i 12 skokova, a prvi strijelac Raptorsa bio je Kyle Lowry s 27 poena i osam asistencija. Jonas Valančiunas uhvatio je 12 skokova.

Kod Cavsa Kevin Love završio je s 21 poenom i sedam skokova, Cedi Osman bio je na 17 poena i deset skokova, Tristan Thompson uhvatio je 13 skokova, a Ante Žižić za 14 minuta ubacio je pet poena (2/2 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Milwaukee Bucksi odnijeli su pobjedu s gostovanja kod Hornetsa sa 113:112. Imali su Bucksi i 20 poena prednosti, ali Hornetsi su ultraniskom petorkom u završnici susreta uspjeli smanjiti zaostatak i doći nadomak preokreta. Ipak, na kraju Kemba Walker i Nicolas Batum nisu zabili u posljednjem napadu.

Giannis Antetokounmpo upisao je 25 poena, 18 skokova i osam asistencija, a kod Hornetsa Walker je završio s čak 41 poenom.

Orlando Magic na startu je bio bolji od Miami Heata sa 104:101 unatoč 26 poena i vrlo dobrom nastupu Gorana Dragića. Aaron Gordon bio je prvo ime kod domaćina s 26 poena i 16 skokova.

Da New Orleans Pelicansi misle ozbiljno pokazalo je gostovanje u Houstonu gdje su pregazili Rocketse sa 131:112. Sjajan nastup Pelicansa koji su iskoristili svaku prednost koju su imali i na krilima 32 poena, 16 skokova i osam asistencija Anthonyja Davisa te 30 poena i deset skokova Nikole Mirotića stigli do pobjede.

Rocketsi su najviše poena dobili s klupe od Erica Gordona koji je susret završio s 21 poenom, Chris Paul bio je na 19 uz šest asistencija, a James Harden 18 poena, deset asistencija i devet skokova. Carmelo Anthony nije s klupe donio ništa posebno dobro, upisao je devet poena i završio na -20.

Jimmy Butler je nakon posljednjih performansa zaigrao u gostima kod San Antonio Spursa i nije odveo Timberwolvese do pobjede. San Antonio je slavio 112:108 i dobro krenuo u sezonu, a u dobrom svjetlu predstavio se DeMar DeRozan s 28 poena. Na drugoj strani Jeff Teague ubacio je 27 poena, a Butler 23.

Dragan Bender nije dobio niti minutu u visokoj pobjedi Sunsa protiv Mavericksa 121:100. Debitirao je kod Mavsa Luka Dončić i za 32 minute ubacio deset poena (5/16 iz igre), uhvatio osam skokova i podijelio četiri asistencije. Briljirao je Devin Booker s 35 poena i sedam asistencija, a DeAndre Ayton bio je na 18 poena, deset skokova i šest asistencija.

NBA:
Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 111:83
New York Knicks - Atlanta Hawks 126:107
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 112:113
Detroit Pistons - Brooklyn Nets 103:100
Orlando Magic - Miami Heat 104:101
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 116:104
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 112:131
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 112:108
Sacramento Kings - Utah Jazz 117:123
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 98:107
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 121:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!