Tenis

Kyle Edmund u tijesnom meču svladao Gaela Monfilsa i osvojio prvu ATP titulu u karijeri

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.10.2018.
Kyle Edmund u tijesnom meču svladao Gaela Monfilsa i osvojio prvu ATP titulu u karijeri
Foto: EPA

Mladi Britanac Kyle Edmund pobjednik je ATP turnira u Antwerpenu. Edmund je u finalu u tri seta bio bolji od Gaela Monfilsa...

Prvi nositelj turnira u Antwerpenu, Britanac Kyle Edmund, otišao je do kraja nakon što je tijesno slavio protiv Gaela Monfilsa nakon gotovo dva i pol sata borbe. Edmund je izgubio prvi set, ali nakon toga uzeo je naredna dva seta u tie-breaku te došao do prve turnirske titule.

Ovo mu je bilo drugo finale karijeri, prvi put poražen je u Maroku ove godine od Pabla Andujara, no ovdje je ipak bio uspješniji i došao do pobjede.

Ulazak u meč nije mu bio dobar, Monfils je krenuo bolje i poveo s 3:0 dok je Edmund bio dosta nervozan i trebalo mu je vremena da "uđe" u meč. Do kraja prvog seta ipak se nije uspio vratiti i izgubio ga je sa 6:3.

Nakon toga ipak je zaigrao bolje i u drugom setu poveo s 4:1, no Monfils se vratio i poravnao na 4:4. St je otišao u tie-break gdje je Edmund lakoćom stvorio razliku i odvojio se na 5:1 te u konačnici sa 7:2 uzeo drugi set.

I u trećem setu odluka je pala u tie-breaku i to nakon što su se obojica našli u problemima i spašavali po dvije vezane break lopte, u 13. igri Edmund je još jednom bio bolji i sa 7:4 otišao je do pobjede.

Monfils ostaje na sedam osvojenih titula uz dosta loš omjer u finalima, ovo mu je, naime, bio 21. poraz.

ATP Antwerpen, finale:
Kyle Edmund (Velika Britanija, 1) - Gael Monfils (Francuska, 6) 3:6, 7:6(2), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!