Košarka

VIDEO: Cavsi i Thunder nastavljaju s očajnim ulaskom u sezonu, Žižić i Zubac promatrači

Branimir Korać • petak, 26.10.2018.
VIDEO: Cavsi i Thunder nastavljaju s očajnim ulaskom u sezonu, Žižić i Zubac promatrači
Foto: EPA

Četiri susreta noćas su bila na rasporedu u NBA ligi. Dvojica Hrvata trebali su biti u akciji, međutim i Ante Žižić i Ivica Zubac bili su samo promatrači bez ijedne minute na parketu...

Boston Celticsi slavili su u najzvučnijem noćašnjem dvoboju u NBA ligi, bili su bolji od Thundera koji niti iz četvrtog pokušaja ove sezone nije došao do pobjede. Propustio je veliku priliku, vrlo dobro je odradio prvo poluvrijeme te se činilo da će glatko do pobjede, ali u nastavku su Celticsi proradili i napravili preokret.

Na poluvremenu je Thunder imao 16 poena prednosti, ali u nastavku je Kyrie Irving zaigrao bolje, povukao suigrače do preokreta i pobjede.

27 sekundi prije kraja Marcus Morris ubacio je tricu za vodstvo Bostona 98:95 i do kraja susreta Celticsi nisu dopustili Thunderu povratak. Četiri i pol minute prije kraja susreta Thunder je bio na rubu dvoznamenkaste prednosti, no onda je Boston napravio seriju 16:1 te slavio.

Oklahoma City Thunder i Cleveland Cavaliersi jedine su momčadi u ligi bez pobjede, malo tko je predviđao baš takav početak sezone.

Jayson Tatum predvodio je Celticse s 24 poena i šest skokova, a Marcus Morris dodao je 21 poen i deset skokova. Kod poraženih Paul George ubacio je 22 poena uz osam skokova, a Russell Westbrook 13 poena uz 15 skokova i osam asistencija.

Dobro su u novu sezonu krenuli Portland Trail Blazersi koji su u gostima slavili protiv Orlando Magica i imaju omjer 3-1. Blazersi su otišli do pobjede nakon što je proradio Damian Lillard, u prvom poluvremenu bio je daleko od svog pravog izdanja, a onda je ubacio 34 poena u drugom dijelu i ostavio Magic bez šanse.

Nada za Orlando javila se kada je Lillard odmarao početkom zadnje četvrtine, tu je Orlando smanjio na samo minus tri, ali onda je vraćen u igru najbolji igrač Blazersa i riješio pitanje pobjednika i prije same završnice.

Ubacio je 19 poena samo u četvrtoj četvrtini i 11 od zadnjih 13 poena Portlanda na susretu. Utakmicu je završio s 41 poenom (5/10 trica), sedam skokova i šest asistencija, CJ McCollum dodao je 22 poena, Jusuf Nurkić 18 poena i deset skokova, a Al-Farouq Aminu dodao je 15 skokova. Kod Magica Nikola Vučević ubacio je 24 poena uz 11 skokova, a Terrence Ross dodao je 21 poen (5/9 trica).

Prvi ovosezonski poraz upisao je Denver koji je gostovao kod Lakersa. Domaćin na krilima LeBrona Jamesa upisao je vrijednu pobjedu. U zadnjoj dionici Lakersi su šest minuta prije kraja zaostajali osam poena, no onda je vezanim tricama Lancea Stephensona krenuo preokret i domaćin je otišao do pobjede.

Bez obzira na neigranje Rajona Ronda i Brandona Ingrama, Lakersi su stigli i do druge pobjede u nizu, prve na svom parketu i polako hvataju konce.

James je susret završio s 28 poena, 11 skokova i 11 asistencija, a Javale McGee dodao je 21 poen i sedam skokova. Ivica Zubac jedini nije ulazio u igru. Kod Nuggetsa Nikola Jokić upisao je 24 poena uz 11 skokova, Jamal Murray 22 poena uz deset skokova, a Monte Morris 20 poena uz sedam asistencija.

Priliku za nastup nije dobio niti Ante Žižić iako su Cavsi igrali bez Kevina Lovea. Igrali i izgubili od Detroit Pistonsa sa 110:103 te u sezonu ulaze s omjerom 0-5, a Pistonsi sa sjajnih 4-0.

Cijelim tijekom susreta Cavsi su bili u podređenom položaju, Detroit je bio u vodstvu i na kraju je slavio te bilježi najbolji ulazak u sezonu od 2008. godine kada je također startao s 4-0.

Cavsima je ulazak u sezonu ovako loš posljednji put bio 2003. godine kada je LeBron James tek stigao u franšizu te odrađivao svoju rookie sezonu.

U pobjedničkom sastavu Blake Griffin ubilježio je 26 poena i deset skokova, a Andre Drummond pratio ga je s 26 poena i 22 skoka. Kod Cavsa Kyle Korver završio je s 21 poenom, a Jordan Clarkson dodao je 18 poena.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 95:101
Orlando Magic - Portland Trail Blazers 114:128
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 121:114
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 110:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!