Nogomet

Lekin Club Brugge s četiri pogotka ispratio Oostende

Petar Jenjić • utorak, 30.10.2018.
Lekin Club Brugge s četiri pogotka ispratio Oostende
Foto: EPA

Do devete pobjede sezone stigao je Club Brugge koji je pred svojim navijačima s 4:0 bio bolji od Oostendea. Tri pogotka postigao je domaćin u prvom poluvremenu, a u nastavku bez većih problema održavao prednost...

Nakon tri utakmice bez pobjede, Club Brugge večeras je stigao do sva tri boda, deveti puta ove sezone. Na domaćem terenu nije imao prevelikih problema protiv Oostendea kojeg je Lekina momčad porazila s 3:0. Gostima je ovo šest poraz sezone.

Domaćin je poveo nakon 16 minuta igre. Bila je to lijepa akcija u kojoj je Mats Rits utrčao u kazneni prostor i na deset metara proigrao Siebea Schrijversa koji matira protivničkog vratara.

Samo pet minuta kasnije Club Brugge poentirao je i drugi puta, siguran izvođač kaznenog udarca bio je Hans Vanaken, iako ostaje pitanje je li prekršaj za penal bio unutar šesnaesterca.

Strijelac drugog pogotka upisao se u asistente u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Centrirao je Vanaken i pogodio Wesleyja koji glavom skreće loptu u mrežu.

Konačan rezultat domaćin je postavio u 70. minuti. Dobro je iz slobodnog udarca pucao Stefano Denswil, gostujući vratar uspio je obraniti, ali na loptu je natrčao Schirjvers i upisao se po drugi puta u strijelce.

U redovima domaćina Matej Mitrović nije ulazio u igru, dok je Karlo Letica bio izvan sastava zbog ozljede. Kod Oostendea cijeli je susret odigrao Goran Milović.

Jupiler League, 13. kolo:
Club Brugge - Oostende 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!