Tenis

Ashleigh Barty pobjednica WTA Elite Trophyja, u finalu zaustavila domaćeg aduta

Branimir Korać • nedjelja, 04.11.2018.
Ashleigh Barty pobjednica WTA Elite Trophyja, u finalu zaustavila domaćeg aduta
Foto: EPA

Australka Ashleigh Barty pobjednica je ovogodišnjeg izdanja WTA Elite Trophyja. Barty je u finalu igranom u Zhuhaiju bila bolja od Kineskinje Qiang Wang u dva seta...

Četvrto izdanje WTA Elite Trophyja pripalo je Australki Ashleigh Barty koja je u finalu svladala Qiang Wang sa 6:3, 6:4.

WTA Elite Trophy je natjecanje na kojem sudjeluje 11 najbolje rangiranih igračica koje se nisu uspjele kvalificirati za WTA Finals te jedna igračica s pozivnicom organizatora. Ove godine pozivnicu je dobila Kineskinja Shuai Zhang, ali zapela je u skupini i nije došla do nokaut faze.

Do finala su na kraju došle Australka Barty i Kineskinja Wang, a 19. igračica svijeta, inače deveta po rankingu na ovoj završnici, bila je uspješnija sa 6:3, 6:4.

Barty je sjajno otvorila meč i povela s 4:0 da bi Wang vratila oba izgubljena servisa, ali odmah nakon toga ponovno pokleknula i ipak izgubila prvi set sa 6:4. U drugom setu Barty je stigla do breaka u sedmom gemu gdje je došla do 4:3 i bez problema privela je meč kraju.

Bio je ovo drugi njihov međusobni dvoboj ove godine i druga pobjeda za Barty koja je odnijela ukupnu pobjedu iako je krenula porazom protiv Arine Sabalenke. Nakon toga svladala je Caroline Garciju i osigurala prolaz u polufinale gdje je bila bolja od braniteljice naslova Julije Goerges.

WTA Elite Trophy, finale:
Ashleigh Barty (Australija) - Qiang Wang (Kina) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!