Nogomet

VIDEO: Preokret Tottenhama protiv PSV-a, Porto s četiri gola ispratio Ruse

Petar Jenjić • utorak, 06.11.2018.
VIDEO: Preokret Tottenhama protiv PSV-a, Porto s četiri gola ispratio Ruse
Foto: EPA

Tottenham je veći dio utakmice zaostajao protiv PSV-a, ali je u završnici utakmice ipak stigao do preokreta. Pobjedu je ostvario i Porto koji je bio bolji od Lokomotiv Moskve, kao i Schalke koji je slavio protiv Galatasaraya...

Porto - Lokomotiv Moskva 4:1

Do treće pobjede u sezoni stigao je Porto koji je na domaćem terenu s 4:1 bio bolji od Lokomotiv Moskve i tako ju ostavio na dnu ljestvice bez bodova.

Poveo je Porto već nakon dvije minute igre. Lijepu akciju odigrala je portugalska momčad koju je u praznu mrežu, na proigravanje Mousse Marege, pospremio Hector Herrera.

Uloge su se zamijenile u završnici prvog poluvremena kada je Herrera proigrao Maregu, a ovaj se sjurio u kazneni prostor i poslao loptu kroz noge protivničkog vratara.

Gosti su smanjili zaostatak u 59. minuti kada je na ubačaj Alekseja Mirančuka najbolje reagirao Jefferson Farfan i glavom skrenuo u gol. Ipak, osam minuta kasnije Porto vraća dva pogotka prednosti, u strijelce se tada upisao Jesus Manuel Corona.

Konačan rezultat postavio je Otavio u trećoj minuti sudačke nadoknade. U dresu ruske momčadi cijelu je utakmicu odigrao Vedran Ćorluka.

Schalke - Galatasaray 2:0

Bez poraza u Ligi prvaka i dalje je Schalke koji je nanio drugi poraz Galatasarayu. Pred domaćim navijačima stigao je do druge pobjede, a večeras je slavio rezultatom 2:0.

Nakon četiri minute igre Schalke je stigao do vodstva zahvaljujući poigravanju turske obrane. Vratar gostiju istrčao je na rub kaznenog prostora po loptu, no Guido Burgstaller uspio je uzeti i iskosa poentirati.

Strijelac prvog pogotka bio je asistent za drugi u 57. minuti. Proigrao je Marka Utha na desetak metara od gola, a igrač Schalkea imao je vremena za namjestiti se i pospremiti loptu u gol.

Tottenham - PSV 2:1

Dramatična utakmica odigrana je na Wembleyju gdje je do pobjede stigao Tottenham protiv PSV-a. Vodila je nizozemska momčad sve do 78. minute, ali dvama pogocima Harryja Kanea domaćin je preokrenuo i prvi puta ove sezone slavio u Ligi prvaka.

Povela je nizozemska momčad već nakon dvije minute igre. Gaston Pereiro ubacio je iz kornera gdje je najviši bio Luuk de Jong koji glavom matira Huga Llorisa.

Nakon primljenog pogotka Tottenham se bacio u napad tražeći izjednačenje koje je stiglo tek u 78. minuti kada je na dodavanje Fernanda Llorentea poentirao Harry Kane.

I onda u 89. minuti engleska momčad kompletirala je preokret, ubacio je Brandon Davies, Kane pogodio glavom, a lopta od jednog igrača PSV-a promijenila smjer, prevarila vratara i ušla u gol.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Inter1:1Barcelona
Tottenham2:1PSV Eindhoven
1Barcelona 614:5+914
2Tottenham 69:10-18
3Inter 66:7-18
4PSV Eindhoven 66:13-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!