Nogomet

Guardiola: "Da, Sterling je mogao priznati sucu da kontakta nije bilo"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.11.2018.
Guardiola: "Da, Sterling je mogao priznati sucu da kontakta nije bilo"
Foto: EPA

Nepostojeći jedanaesterac za Manchester City obilježio je dvoboj između momčadi Pepa Guardiole i Šahtara, a i Pep Guardiola i Raheem Sterling priznali su da penala nije bilo...

Sastav Manchester Cityja gostovanje kod Šahtara arhivirao je uvjerljivim 6:0 slavljem, no najviše je zanimanja nakon završetka dvoboja otišlo na situaciju koja je prethodila drugom pogotku sastava Pepa Guardiole. Na jasnu pogrešnu odluku suca osvrnuo se i sam strateg Cityja.

"Da, Sterling je mogao priznati sucu da kontakta nije bilo. Ni mi sami ne volimo postizati pogotke iz takvih situacija, shvatili smo da jedanaesterca nije bilo i tu je potrebna pomoć VAR-a. Suci na terenu trebaju pomoć jer je sigurno da oni ne žele donositi pogreške odluke. Kao i ostali sudionici na terenu i oni žele pružiti kvalitetnu predstavu, ali igra je sve brža, igrači su sve vještiji, a treba desetak sekundi da netko dojavi da kaznenog udarca nema i da se igra može nastaviti."

Španjolski stručnjak dodao je još kako nikada nije tražio igrača da namjerno promaši kazneni udarac ako je on dosuđen na temelju sudačke pogreške.

23-godišnji napadač Cityja Raheem Sterling priznao je svoju pogrešku, objasnio situaciju te se ispričao kako navijačima i igračima domaćeg sastava tako i glavnom djelitelju pravde.

"Htio sam potkopati loptu i ne znam što se dogodilo sljedeće. Mislim da nisam osjetio kontakt, bila je to samo moja greška. Zapeo sam i pogodio travu te se našao na njoj. Ispričavam se sucu i ispričavam se momčadi Šahtara."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!