Nogomet

VIDEO: Briljantna utakmica sa sedam golova u Moskvi, Eintracht ostao na stopostotnom učinku

Petar Jenjić • četvrtak, 08.11.2018.
VIDEO: Briljantna utakmica sa sedam golova u Moskvi, Eintracht ostao na stopostotnom učinku
Foto: EPA

Nastavljeno je četvrto kolo Europske lige, a najzanimljivija utakmica u ranijem terminu odigrana je u Moskvi gdje je sa 4:3 do pobjede stigao Spartak protiv Rangersa. Eintracht je ostao na maksimalnom učinku gostujućom pobjedom protiv Apollona, kao i Chelsea koji je slavio kod BATE Borisova...

Spartak Moskva - Rangers 4:3

Sjajna utakmica odigrana je u skupini G gdje je moskovski Spartak upisao svoju prvu pobjedu ove sezone. Nakon golijade ruska je momčad stigla do pobjede s 4:3 i tako nanijela Rangersima prvi poraz. Škoti su tri puta vodili, ali nisu uspjeli sačuvati stečenu prednost.

Povela je škotska momčad već u petoj minuti nakon jednog kornera. Loptu je u vlastitu mrežu nespretno skrenuo Roman Eremenko.

U 22. minuti Spartak je došao do poravnanja, na centaršut Ivelina Popova stigao je Lorenzo Melgarejo i glavom skrenuo loptu u gol. Međutim, kako je izjednačenje stiglo, tako je brzo ponovno i otišlo.

Rangersi su se u vodstvo vratili pet minuta kasnije nakon što je krasnom dugačkom loptom Jon Flanagan pronašao Daniela Candeiasa koji je potpuno neometan matirao protivničkog vratara.

Prava golijada nastavila se i dalje u prvom poluvremenu, a u 35. minuti vidjelo smo još jedan autogol - ovoga puta na drugoj strani. Sada je "junak" bio branič Rangersa James Tavernier.

Napadačka igra za čistu "peticu" zatvorena je petim pogotkom, a po treći je puta u vodstvo stigla gostujuća momčad. Ovoga puta u strijelce se upisao Glenn Middleton i to u 41. minuti.

Uzbuđenja su se nastavila i u drugom poluvremenu kada je u razmaku od nepune minute Spartak stigao do preokreta. Prvo je glavom pogodio Luiz Adriano, a zatim krasnim udarcem s dvadesetak metara i Sofiane Hanni.

U redovima Rangersa cijelu je utakmicu odigrao Nikola Katić, dok Borne Barišića nije bilo u sastavu zbog ozljede.

Dodajmo i to kako su u drugoj utakmici skupine bečki Rapid i Villarreal odigrali bez pogodaka. U dresu austrijske momčadi nije bilo Ivana Močinića zbog ozljede, dok je Mateo Barać odgledao cijelu utakmicu s klupe.

Apollon - Eintracht Frankfurt 2:3

Na maksimalnom učinku i nakon četvrte utakmice ostaje Eintracht koji je slavio u gostima kod ciparskog Apollona s 3:2. S druge strane, domaćin i dalje čeka na prvu pobjedu, a trenutno ima tek jedan osvojen bod.

Igrala se 17. minuta kada su gosti stigli do vodstva, Jetro Willems proigrao je Luku Jovića u kaznenom prostoru, a ovaj udarcem isprve matirao vratara Apollona.

Rezultat se nije mijenjao sve do drugog poluvremena kada je Eintracht u razmaku od 55. do 58. minute riješio pitanje pobjednika. Prvo je nakon krasne akcije, na asistenciju Mijata Gaćinovića poentirao Sebastien Haller, da bi se nakon tog i sami Gaćinović upisao u strijelce, lijepo plasiranim udarcem s ruba kaznenog prostora.

U 71. minuti zaostatak Apollona smanjio je Emilio Zelaya iz slobodnog udarca, a deset minuta kasnije Eintracht je ostao s igračem manje nakon što je isključen Marc Stendera. Do kraja utakmice Zelaya je postigao još jedan pogodak za domaćina, ali za nešto više nedostajalo je vremena. Anton Maglica odigrao je prvo poluvrijeme za domaću momčad, dok je kod gostiju Ante Rebić ušao u igru u 66. minuti.

Genk - Bešiktaš 1:1

Genk je na domaćem terenu uspio izvući bod protiv Bešiktaša koji je vodio sve do same završnice utakmice. S obzirom na to da su u drugoj utakmici skupine Malmö i Sarpsborg odigrali istim rezultatom, belgijska je momčad ostala na vrhu skupine sa sedam bodova.

Bešiktaš je do vodstva stigao u 16. minuti pogotkom Ricarda Quaresme. Mustafa Pektemek proigrao je portugalskog nogometaša koji se potpuno sam sjurio prema kaznenom prostoru i poentirao za vodstvo svoje momčadi.

Rezultat se nije promijenio sve do 88. minute kada Genk dolazi do poravnanja. Sjajno je s dvadesetak metara pogodio b>Sander Berg.

U redovima domaćina Ivan Fiolić ušao je u igru u 66. minuti, dok je kod Bešiktaša cijeli susret odigrao Domagoj Vida.

BATE Borisov - Chelsea 0:1

Do nove pobjede stigao je Chelsea koji je slavio s minimalnih 1:0 na gostovanju kod BATE Borisova koji je tako ostao na dnu ljestvice s tri boda. Engleska je momčad istrčala u vrlo jakom sastavu, a među igračima koji su igrali našao se i Mateo Kovačić koji je ušao u igru u 64. minuti.

Dugo je odolijevala domaća momčad napadima Chelseaja koji je poveo u 53. minuti. Centrirao je Emerson, a loptu glavom u mrežu skrenuo Olivier Giroud.

Lazio - Marseille 2:1

Treće slavlje u četiri utakmice upisao je Lazio koji će s Eintrachtom proći u sljedeću fazu natjecanja. Večeras je s 2:1 bio bolji od Marseillea te ga ostavio na samo jedno osvojenom bodu.

Poveli su Talijani u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je jednu "svijeću" Cira Immobilea glavom u gol skrenuo Marco Parolo. Isti se igrač upisao i po drugi puta u asistente u 55. minuti kada je u kaznenom prostoru proigrao Joaquina Correu koji lakoćom matira protivničkog vratara.

Samo pet minuta trajalo je vodstvo Lazija od 2:0. Poigravanje u domaćoj obrani iskoristio je Marseille koji je smanjio zaostatak preko Floriana Thauvina.

Ipak, rezultat se do kraja nije mijenjao. U dresu Lazija nije bilo Milana Badelja koji je izvan kadra zbog ozljede, dok je cijelu utakmicu za goste odigrao Duje Ćaleta-Car.

Europska liga, skupina L

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

-:-
BATE Borisov0:1Chelsea
MOL Fehervar1:0PAOK
1Chelsea 612:3+916
2BATE Borisov 69:909
3MOL Fehervar 65:7-27
4PAOK 65:12-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!