Nogomet

Bjelica: "Dobar ciklus Dinama - sedam utakmica, sedam pobjeda"; Tomić: "Zadovoljan sam igrom, nikako rezultatom"

Jan Šneler • nedjelja, 11.11.2018.
Bjelica: "Dobar ciklus Dinama - sedam utakmica, sedam pobjeda"; Tomić: "Zadovoljan sam igrom, nikako rezultatom"
Foto: FaH

Nakon utakmice Lokomotive i Dinama, koja je završila s minimalnih 1:0 u korist momčadi iz Maksimira, treneri obje momčadi bili su vrlo direktni u svojim izjavama...

S jedne strane, trener Dinama Nenad Bjelica bio je sretan izvedbom svoje momčadi, dok je s druge trener Lokomotive Goran Tomić žalio za propuštenim prilikama svoje momčadi.

"Čestitao bih igračima na pobjedi, a što se tiče utakmice, bila je izjednačena. Mi smo bili bolji u prvom, Lokomotiva u drugom poluvremenu. Jako sam sretan jer smo poslije velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja pobijedili dobrog protivnika na njegovom terenu. Igrali smo s vrlo kvalitetnom momčadi koja nije slučajno druga i normalno je da će ona stvoriti nekoliko dobrih situacija za gol. Dobar ciklus Dinama, sedam utakmica i sedam pobjeda", rekao je na konferenciji za medije Bjelica.

Tomić je istaknuo kako je zadovoljan izvedbom svojih igrača te im nema što prigovoriti. Ipak, smatra kako su mogli bolje reagirati u nekim situacijama i kvalitetnije odigrati završnicu te bi i tada rezultat bio daleko povoljniji.

"Čestitam Dinamu na pobjedi. Prvih 25 do 30 minuta Dinamo je bio bolji, bili su življi, dok smo ostatak utakmice mi bili bolji. Nisam nezadovoljan igrom nego rezultatom. Više od ovoga stvoriti Dinamu je teško", istaknuo je Tomić.

Oba trenera složila su se kako je gol Brune Petkovića bio fenomenalan te je jedan od onih kakav se rijetko viđa na našim nogometnim travnjacima.

Tomić je istaknuo i kako je obrana jako loše reagirala čime je ostavila veliku prazninu koja je omogućila napadaču Dinama da iskoristi priliku i postigne pogodak škaricama. Bjelica je pak dodao kako se iz utakmice u utakmicu pokazuje kako je Petković odlično pojačanje i vjeruje da će takvih, pa čak i boljih golova, biti još i više.

S obzirom na to kako je utakmica bila poprilično nervozna i na trenutke se činilo kako sudac Igor Pajač gubi kontrolu nad susretom, trener Lokomotive upitan je kako komentira takav pristup. Posebno se mislilo na Dejana Radonjića koji je u više navrata bio na rubu isključenja.

"Igra se za bodove, svatko želi pobijediti, ništa nije bilo neuobičajeno", opovrgnuo je bilo kakve navode o posebnoj nervozi strateg domaćina.

Za kraj, Bjelica je prokomentirao nastupe Nikole More, Marija Šituma i Emira Dilavera koji još uvijek nisu na vrhuncu svoje fizičke spreme. Trener Modrih bio je zadovoljan njihovom izvedbom na današnjem susretu.

"Moro je odigrao 70 minuta na dobrom nivou, Šitum je bio više nego solidan, Dilaver je bio standardan. To su tri igrača koji nemaju kontinuitet igara. Može tada doći do nekog pada igre", zaključio je Bjelica i istaknuo kako će za vrijeme reprezentativne pauze ostati bez 12 igrača te će treningu prve momčadi biti priključeni i neki igrači iz Dinama II.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3674:20+5492
2Rijeka 3670:36+3467
3Osijek 3661:36+2562
4Hajduk 3659:39+2062
5Gorica 3657:46+1159
6Lokomotiva 3651:43+849
7Slaven Belupo 3641:53-1237
8Inter-Zaprešić 3640:84-4431
9Istra 1961 3631:73-4225
10Rudeš 3626:80-5414

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!