Nogomet

VIDEO: 15 tisuća navijača proslavilo ulazak BiH u Ligu A, nova pobjeda Belgije

Petar Jenjić • četvrtak, 15.11.2018.
VIDEO: 15 tisuća navijača proslavilo ulazak BiH u Ligu A, nova pobjeda Belgije
Foto: EPA

Odigrano je još nekoliko utakmica petog kola Lige nacija iz kojih vrijedi izdvojiti plasman Bosne i Hercegovine u Ligu A te novu pobjedu Belgije koja je bila bolja od Islanda...

U drugoj večerašnjoj utakmici Lige A reprezentacija Belgije na domaćem je terenu s 2:0 bila bolja od Islanda te tako ostala na stopostotnom učinku. S druge strane, Island je ostao posljednji s četiri poraza.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, domaćin je golovima Michyja Batshuayija stigao do pobjede. Prvo je poentirao u 65. minuti nakon prekrasne akcije i asistencije Thomasa Meuniera, da bi slavlje svoje momčadi potvrdio u 81. minuti nakon što je gostujući vratar slabo reagirao na jedan udarac.

15 tisuća navijača BiH stiglo je na stadion "Ernst Happel" podržati svoju reprezentaciju u utakmici protiv Austrije. Dvoboj je završio bez pogodaka što je itekako odgovaralo reprezentaciji Roberta Prosinečkog koja je osigurala plasman u viši rang.

Bosna i Hercegovina tako je nastup u Ligi B zaključila s gol razlikom 5:1 uz tri pobjede i remi. Bila je to ujedno deveta utakmica bez poraza, a jedini poraz pod Prosinečkim upisala je u prijateljskom dvoboju protiv Meksika.

Reprezentacija Finske već je ranije osigurala prolazak u Ligu B s četiri pobjede, a posljednju utakmicu skupine odigrala je na gostovanju u Grčkoj. Do pobjede je stigao domaćin i to nakon autogola Albina Granlunda.

Liga A, 5. kolo:
Belgija - Island 2:0

Liga B:
Austrija - BiH 0:0

Liga C:
Grčka - Finska 1:0
Mađarska - Estonija 2:0

Liga D:
Kazahstan - Latvija 1:1
Andora - Gruzija 1:1
Luksemburg - Bjelorusija 0:2
San Marino - Moldavija 0:1

Liga nacija, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Belgija2:0Island
1Švicarska 414:5+99
2Belgija 49:6+39
3Island 41:13-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!