Liga nacija, Liga C, skupina 4, 5. kolo, 17.11.2018, 15:00 h
Srbija
Srbija 2:1 Crna Gora
Crna Gora

VIDEO: Srbija na korak do Lige B nakon tijesne pobjede protiv Crne Gore

Branimir Korać • subota, 17.11.2018.
VIDEO: Srbija na korak do Lige B nakon tijesne pobjede protiv Crne Gore
Foto: EPA

U prvom subotnjem susretu u Ligi C Srbija je na Marakani ugostila Crnu Goru i upisala pobjedu 2:1. Mogla je i lakše i uvjerljivije slaviti, ali Aleksandar Mitrović osramotio se promašenim penalom krajem prvog dijela...

Srbija je vrlo blizu plasmanu u Ligu B Lige nacija nakon što je i drugi put svladala Crnu Goru. U prošlom kolu slavila je u Podgorici, a sada i u Beogradu, no ovaj put Crnogorci su opasno prijetili do samog kraja.

Kvalitetnija Srbija trebala je i elegantnije i lakše do pobjede, vodila je 2:0, igrala bolje, imala penal za tri razlike, ali Aleksandar Mitrović htio je ispasti pametan i nadmudriti vratara panenkom, no pucao je preko gola.

Inače bilo je to razdoblje potpunog pomračenja u igri Crne Gore, u prvih pola sata držali su se u utakmici i nisu dopustili domaćinu pogodak, a onda je prvo Adem Ljajić zabio za vodstvo u 30. minuti da bi dvije minute kasnije Mitrović povisio na 2:0.

U drugom poluvremenu Crna Gora se odvažila te došla do smanjenja zaostatka preko Stefana Mugoše u 70. minuti poslije čega su gosti "nanjušili" da bi mogli do povratka u susret.

Pokušavali su, uglavnom udarcima izvana, imali su i jednu priliku kada su dobili loptu u petercu Srbije, ali nisu je znali ugurati u gol, no uglavnom Srbija je zasluženo slavila.

Inače u prvom dijelu Undiano Mallenco propustio je isključiti Marka Simića koji je s leđa udario šakom u glavu Mitrovića te se izvukao opomenom.

Liga nacija, Liga C, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Srbija2:1Crna Gora
Rumunjska3:0Litva
1Srbija 611:4+714
2Rumunjska 68:3+512
3Crna Gora 67:6+17
4Litva 63:16-130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!