Nogomet

VIDEO: Portugal osigurao prvo mjesto u skupini remijem na San Siru

Branimir Korać • subota, 17.11.2018.
VIDEO: Portugal osigurao prvo mjesto u skupini remijem na San Siru
Foto: EPA

Poznat je prvi sudionik završnog turnira Lige nacija. Portugal je remijem na San Siru protiv Italije osigurao prvo mjesto u grupi 3...

Italija i Portugal odigrali su bez pogodaka što znači da Portugal odlazi na završnicu Lige nacija dok Italija gubi šanse za finalni turnir. Poljska je već otpala, završila je na posljednjem mjestu u skupini i u zadnjem kolu Poljaci i Portugalci igrat će tek za prestiž. Doduše Poljacima bi ta utakmica mogla biti bitnija zbog hvatanja mjesta među deset najboljih za status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Dvoboj na San Siru ponudio je dobar i zanimljiv nogomet iako nije bilo pogodaka. Italija je bila opasnija, posebno u prvom poluvremenu kada je imala niz sjajnih prilika, ali nije mogla do pogotka. U drugom dijelu Portugalci su uspostavili ravnotežu na terenu i spriječili su Talijane u postizanju gola koji bi im vjerojatno donio i pobjedu.

Albanci su u Ligi C upisali težak poraz od Škotske s 4:0 i završili nastup u skupini na posljednjem mjestu te se sada nadaju da neće biti najlošiji i među trećeplasiranima što bi ih bacilo u Ligu D.

Škotska je ovom pobjedom izborila odluku u posljednjem kolu protiv Izraela i jedna od ove dvije reprezentacije igrat će u sljedećem izdanju Lige nacija u drugom razredu.

Pogotke za Škotsku zabili su Ryan Fraser, Steven Fletcher, James Forrest (dva). Albanci su igrali od 22. minute bez isključenog Mergima Mavraja koji je zaradio dva žuta kartona.

Kod Albanije je cijelu utakmicu odigrao Lokomotivin Uzuni dok je Hajdukov Ismajli ušao u 28. minuti.

Rumunjska je u svojoj skupini svladala Litvu s 3:0 i trebat će pobjedu protiv Crne Gore i kiks Srbije protiv Litve da bi došla na prvo mjesto. Puscas, Keseru i Stanciu zabijali su za Rumunje.

Liga nacija, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Italija0:0Portugal
1Portugal 45:3+28
2Italija 42:205
3Poljska 44:6-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!