Nogomet

Robben: "Ovo je pobjeda za Kovača, on je jedan od nas"

Branimir Korać • srijeda, 28.11.2018.
Robben: "Ovo je pobjeda za Kovača, on je jedan od nas"
Foto: EPA

Minhenski Bayern slavio je protiv Benfice s 5:1 i tako barem djelomično skinut je pritisak s leđa Nike Kovača koji bi, gotovo sigurno, morao napustiti klupu da je ostao bez pobjede u ovom susretu. Nakon dvoboja igrači su iskazali podršku Kovaču...

Dva gola Arjena Robbena, dva Roberta Lewandowskog i jedan Francka Riberyja bili su dovoljni za visoku pobjedu Bayerna protiv Benfice. Iako se posljednjih dana puno pričalo o navodnim nemirima u svlačionici i nezadovoljstvom bivšim hrvatskim izbornikom, igrači su nakon pobjede protiv Benfice izrazili podršku Kovaču.

"Ovo je pobjeda za Niku Kovača, zaslužio je to, on je jedan od nas. Nadam se da ćemo nastaviti ovako, ako u subotu ne budemo dobri i ponovno upišemo poraz, opet će krenuti priče i stvoriti se pritisak. U svlačionici se stvarno ništa nije dogodilo, atmosfera je dobra i kada pobjeđujemo, činimo to zajedno i kada gubimo, gubimo zajedno", kaže Robben.

Manuel Neuer spominjao se kao jedan od onih koji nisu najsretniji i jednu njegovu izjavu mediji su protumačili kao nezadovoljstvo Kovačem.

"Naravno da cijela momčad igra i za trenera. Imamo ogromnu odgovornost jer smo mi ti koji na terenu kreiramo rezultat, ali svi smo zajedno na istom brodu", dodao je Neuer.

Hasan Salihamidžić odbacio je priče o kontaktima s drugim trenerima i traženja zamjene za Kovača.

"Ovo je bila pobjeda Bayerna, dečki su pobijedili za sebe, za trenera i za momčad, ovo je bilo jako jako dobro. Nije bilo nikakvih kontakata s drugim trenerima, o tome nismo razmišljali niti ćemo povlačiti takav potez", kaže sportski direktor Bavaraca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!