Nogomet

VIDEO: PSG uspješniji od Liverpoola, važna pobjeda Tottenhama, Barcelona slavila u Eindhovenu

Petar Jenjić • srijeda, 28.11.2018.
VIDEO: PSG uspješniji od Liverpoola, važna pobjeda Tottenhama, Barcelona slavila u Eindhovenu
Foto: EPA

Zaključeno je peto kolo Lige prvaka gdje je do nove pobjede stigla Barcelona koja je slavila na gostovanju PSV-a. Prvo mjesto u skupini potvrdio je i Porto koji je bio bolji od Schalkea, dok je do pobjede stigao i Napoli protiv Crvene zvezde. U utakmici na Parku prinčeva važna je tri boda upisao PSG protiv Liverpoola...

Skupina A

Borussia Dortmund - Club Brugge 0:0

Dortmundska Borussija na svom je terenu odigrala bez pogodaka protiv Club Bruggea te tako ostala na nedostižnih pet bodova prednosti ispred momčadi Ivana Leke koja će tako put Europske lige.

Karlo Letica i Matej Mitrović cijelu su utakmicu odgledali s klupe.

Atletico Madrid - Monaco 2:0 (Badiashile Mukinayi (ag) 2., Griezmann 23.)

IZVJEŠTAJ

Skupina B

PSV - Barcelona 1:2 (de Jong 83./ Messi 61., Pique 70.)

Nova tri boda osvojila je Barcelona, četvrti puta ove sezone. Katalonska momčad uspjela je doći do pobjede rezultatom 2:0 na gostovanju kod PSV-a s koji je odigrao jako dobro prvih 45 minuta, ali je u nastavku ipak posustao.

Pogodaka nije bilo u prvom poluvremenu, a puno više će za tim žaliti PSV koji je stvarao bolje prilike, a čak tri puta pogodio i okvir gola.

Kazna je na drugoj strani stigla nakon sat vremena igre, Ousmane Dembele proigrao je Lea Messija koji se izborio za malo prostora u kaznenom prostoru i lijepim udarcem matirao domaćeg vratara.

Messi se u 70. minuti našao u ulozi asistenta, ubacio je iz slobodnog udarca, a loptu u gol skrenuo Gerard Pique. PSV se nije predavao i u 83. minuti smanjio je zaostatak, glavom je pogodio Luuk de Jong. Ipak, rezultat se do kraja nije promijenio.

Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za Barcelonu.

Tottenham - Inter 1:0 (Eriksen 80.)

Nakon slabijeg ulaska u sezonu Tottenham je večeras stigao do druge uzastopne pobjede. Minimalna pobjeda protiv Intera dovela ih je do sedam bodova čime su se s talijanskom momčadi izjednačili na ljestvici.

Deset minuta prije kraja sjajnu je akciju odigrala engleska momčad koja je stigla do vodstva. Dele Alli produžio je loptu za Christiana Eriksena koji dotrčava na loptu i posprema u gol.

Svih 90. minuta odigrali su Marcelo BrozovićIvan Perišić, dok zbog ozljede u sastavu nije bilo Šime Vrsaljka.

Skupina C

Napoli - Crvena zvezda 3:1 (Hamšik 11., Mertens 34., 52. / Ben 57.)

Napoli nije dopustio novi kiks protiv Crvene zvezde te je pred svojim navijačima slavio s 3:1. Domaćin tako i dalje ostaje neporažen ove sezone u Ligi prvaka, a ovom je pobjedom stigao do devet bodova. S druge strane, Zvezda ostaje na ukupno četiri.

Prvi pogodak večeri vidjeli smo u Napulju gdje je domaćin poveo nakon 11 minuta igre. Iz kornera je ubacio Dries Mertens, a gotovo neometan na petercu bio je Marek Hamšik koji je skrenuo loptu u gol. Talijanska je momčad vodstvo povisila u 33. minuti kada je nakon ubačaja Fabiana Ruiza loptu u mrežu skrenuo asistent za prvi pogodak.

Treći pogodak u mreži srpske momčadi stigao je u 52. minuti, krasnom je dugačkom loptom Hamšik uposlio Mertensa koji se sjurio u kazneni prostor i po drugi puta poentirao. Pet minuta kasnije Zvezda je smanjila zaostatak kada je na proigravanje Marka Marina poentirao Ben.

Marko Rog ušao je u igru u 86. minuti umjesto Callejona.

PSG - Liverpool 2:1 (Bernat 13., Neymar 37. / Milner 45+1 (11m))

Najzvučnija utakmica večeri odigrana je na Parku prinčeva gdje je do važne pobjede stigao PSG koji je s 2:1 bio bolji od Liverpoola. Francuska je momčad tako došla do osam bodova, jedan manje od vodećeg Napolija, dok je Liverpool treći sa šest.

Do zasluženog vodstva stigli su Parižani koji su bili bolji u uvodnim minutama. U 13. je tako najviše posla napravio Marco Verratti koji je proigrao Kyliana Mbappea. Njegov je ubačaj slabo odbio Virgil Van Dijk, a lopta je stigla do Juana Bernarta koji gotovo pa neometan šalje loptu u mrežu.

Bezopasni su bili Redsi u prvom poluvremenu, a domaćin je to ponovno iskoristio u 37. minuti. Bila je to lijepa akcija domaćina u kojoj je prvo udarac Edinsona Cavanija obranio Alisson, ali je na povratnoj lopti bio Neymar koji uspijeva poentirati.

Liverpool je dobio dvojben penal u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je u kaznenom prostoru srušen Sadio Mane, a sudac tek nakon reakcije pomoćnika dosudio najstrožu kaznu. Siguran je s bijele točke bio James Milner.

Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Redse.

Skupina D

Porto - Schalke 3:1 (Militao 52., Corona 55. Marega 90+4 / Bentaleb 88. (11m))

U borbi za jednu od prve dvije pozicije nogometaši Porta stigli su do četvrte pobjede te tako osigurali prvo mjesto u skupini D. Večeras je bio bolji od Schalkea s 2:0 te tako stigao do nedostižnih pet bodova prednosti uoči zadnjeg kola.

Igrala se 52. minuta kada je portugalska momčad stigla u vodstvo, ubacio je Oliver Torres, a glavom loptu u mrežu skrenuo Eder Militao.

Samo tri minute kasnije još je jedna lopta završila u mreži gostiju. Lijepo su kombinirali domaći igrači, a u strijelce se upisao Jesus Manuel Corona.

Smanjio je Schalke u 89. minuti pogotkom iz penala kada je siguran izvođač bio Nabil Bentaleb. Međutim, kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko konačnog pobjednika pobrinuo se Moussa Marega.

Lokomotiv Moskva - Galatasaray 2:0 (Ryan Donk (ag) 43., Ignatjev 54.)

IZVJEŠTAJ

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Atlético Madrid2:0Monaco
Borussia D.0:0Club Brugge
1Borussia D. 610:2+813
2Atlético Madrid 69:6+313
3Club Brugge 66:5+16
4Monaco 62:14-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!