Nogomet

VIDEO: Komičan autogol Marseillea, Chelsea i Eintracht ostali stopostotni, preokret Bešiktaša

Petar Jenjić • četvrtak, 29.11.2018.
VIDEO: Komičan autogol Marseillea, Chelsea i Eintracht ostali stopostotni, preokret Bešiktaša
Foto: EPA

Odigrane su i preostale utakmice petog kola Europske lige u kojima su na stopostotnom učinku i dalje ostali Eintracht i Chelsea. Njemačka momčad s 4:0 bila je bolja od Marseillea čiji je Luiz Gustavo bio autor komičnog autogola, dok su Englezi bili bolji od PAOK-a...

Eintracht Frankfurt ostaje na stopostotnom učinku nakon što je večeras lakoćom stigao do pobjede protiv Marseillea sa 4:0. S druge strane, francuska momčad ostaje na samo jednom bodu.

Susret su obilježila dva igrača, Luka Jović postigao je dva pogotka za domaću momčad, a jedan je u vlastitu mrežu jako neoprezno "pospremio" Luiz Gustavo. Marseille je postigao još jedan autogol na utakmici, loptu je u vlastiti gol skrenuo Bouna Sarr.

U dresu Eintrachta Ante Rebić ušao je u igru u 72. minuti, dok je za goste cijeli susret odigrao Duje Ćaleta-Car.

Petu je pobjedu upisao i Chelsea koji je na Stamford Bridgeu s tri pogotka ispratio PAOK koji tako ostaje na posljednjem mjestu sa samo tri osvojena boda.

Sve je krenulo nizbrdo za goste već u sedmoj minuti kada je izravan crveni karton zaradio Evgen Khacheridi. Do kraja prvog poluvremena engleska je momčad dva puta poentirala, a oba pogotka postigao je Olivier Giroud. Posebno treba izdvojiti drugi koji je postigao iz voleja na proigravanje Cesca Fabregasa.

Nakon točno sat vremena igre domaćin je postigao i treći pogodak, strijelac je bio Callum Hudson-Odoi. Mateo Kovačić nije ulazio u igru za Chelsea.

Do pobjede nakon preokreta stigao je Bešiktaš koji je s 3:2 slavio u gostima kod Sarpsborga. Ovom pobjedom turska je momčad skočila na drugo mjesto sa sedam bodova, jednim manje od Genka koji je remizirao s Malmom 2:2.

Već u prvoj minuti domaćin je stigao do vodstva kada je poentirao Muhammed Rashad. Samo pet minuta kasnije novi šok za Bešiktaš kada je Loris Karius izašao iz svog peterca što je iskoristio Tobias Heintz i lijepim lobom pogodio za 2:0.

Rezultat se nije mijenjao se do 63. minute kada je sjajan pogodak postigao Jermain Lens te tako smanjio zaostatak gostiju. Tri minute kasnije Turci stižu i do poravnanja, Lens je ubacio, a loptu u mrežu skrenuo Vagner Love.

Potpuni preokret stigao je u samoj završnici susreta kada je pobjedu Bešiktašu svojim drugim pogotkom donio Lens. Domagoj Vida odigrao je cijeli susret u dresu gostiju.

Iako je stanje u skupini H već ranije riješeno i Apollon nije imao šanse za prolazak skupine, večeras je na domaćem terenu svladao Lazio s 2:0 pogocima Davida Faupala i Saše Markovića. Pogodak Faupala vrijedi pogledati više puta, s obzirom na to da je sjajno pogodio škaricama.

Anton Maglica ušao je igru za domaćina u 66. minuti.

Iako je igrao cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje, nakon isključenja Candeiasa, Rangers je odigrao 0:0 protiv Villarreala i u posljednjem će kolu protiv bečkog Rapida tražiti prolazak u sljedeću fazu. U sastavu škotske momčadi nije bilo hrvatskih igrača.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Spartak Moskva1:2Rapid Beč
FC Rangers0:0Villarreal
1Villarreal 612:5+710
2Rapid Beč 66:9-310
3FC Rangers 68:806
4Spartak Moskva 68:12-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!