Košarka

VIDEO: Šarić pomogao Wolvesima u novoj pobjedi, Zubac bez nastupa, Warriorsi pregazili Cavse

Branimir Korać • četvrtak, 06.12.2018.
VIDEO: Šarić pomogao Wolvesima u novoj pobjedi, Zubac bez nastupa, Warriorsi pregazili Cavse
Foto: EPA

U noćašnjem programu u NBA ligi samo je Dario Šarić nastupio od hrvatskih igrača. Ivica Zubac nije dobio priliku dok je Ante Žižić van konkurencije zbog ozljede...

Četiri godine zaredom ove momčadi susrele su se u NBA finalu, a vrlo je izvjesno kako se taj niz neće nastaviti. Warriorsu su legitiman kandidat za finale, ali ulazak Cavsa u doigravanje bilo bi čudo, nakon odlaska LeBrona Jamesa ambicije su se srozale i Cavsi su na početku.

Pokazao je to i noćašnji dvoboj koji je otišao na stranu Warriorsa, a od onog velikog rivaliteta i naelektriziranih dvoboja ostalo je malo toga. Danas je razlika između ovih momčadi ogromna i Warriorsi su to pokazali slaveći 129:105.

"Susreti između Cavsa i Warriorsa bili su jedni od najboljih koje sam ikada vidio. Oni sada imaju novu momčad i kreću ispočetka. Dio mene nostalgičan je i nedostaje mi naš rivalitet. Nema ga više, oni pokušavaju nešto ispočetka stvoriti, a mi pokušavamo nastaviti naš niz što je duže moguće", istaknuo je Steve Kerr.

Ante Žižić zbog problema s koljenom propustio je ovaj dvoboj, Collin Sexton predvodio je Cavse s 21 poenom, b>Jordan Clarkson dodao je 17 poena, a Tristan Thompson 14 uz 19 skokova. Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 42 poena (9/14 trica) uz devet skokova i sedam asistencija, a Kevin Durant 25 poena uz deset skokova i devet asistencija.

Minnesota je nastavila s dobrim igrama i stigla je do šeste pobjede u zadnjih sedam utakmica. Koliko god je Jimmy Butler sjajan igra. njegov trade samo je pomogao Timberwolvesima da semaknu od loše atmosfere u svlačionici i počnu se dizati.

Noćašnja pobjeda došla je protiv Charlotte Hornetsa uz solidan nastup Darija Šarića s klupe. Hrvatski reprezentativac za 21 minutu na parketu upisao je osam poena (1/5 za dva, 2/3 za tri) i uhvatio sedam skokova.

Sam dvoboj bio je otvoren do posljednje četvrtine u kojoj su se Timberwolvesi odvojili, otišli na ogromnu razliku i glatko slavili.

Karl-Anthony Towns ubacio je 35 poena i uhvatio 12 skokova, Andrew Wiggins dodao je 26 poena, šest skokova i pet asistencija, Taj Gibson 11 poena i deset skokova, a Jeff Teague podijelio je 18 asistencija.

Kod Hornetsa po 18 poena ubacili su Nicolas Batum (sedam skokova, osam asistencija), a Jeremy Lamb dodao je 18 poena i 11 skokova.

LeBron James uzeo je stvari u svoje ruke i riješio pitanje pobjednika u dvoboju protiv Spursa. U posljednjoj četvrtini ubacio je čak 20 od svojih 42 poena, imao je 14 poena u nizu i nosio Los Angeles do pobjede.

Lakersi su već u prvoj četvrtini ostali bez Brandona Ingrama koji je zaradio ozljedu gležnja već u prvoj četvrtini, no i bez njega su otišli do pobjede.

Ivica Zubac bio je jedan od rijetkih koji nisu ulazili na parket i nije dobio priliku za nastup protiv Spursa. Javale McGee i Tyson Chandler iznijeli su sav teret pod obručima u ovom dvoboju.

James je bio prvo ime susreta s 42 poena, pet skokova i šest asistencija, a Kyle Kuzma dodao je 22 poena, devet skokova i pet asistencija. Kod poraženih DeMar DeRozan ubacio je 32 poena uz sedam skokova, Rudy Gay dodao je 31 poen i sedam skokova, a LaMarcus Aldridge dodao je 21 poen i devet skokova.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 105:129
Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 121:104
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 121:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!