Nogomet

Galatasaray unatoč porazu izborio Europsku ligu, Schalke minimalno svladao Lokomotiv Moskvu

Petar Jenjić • utorak, 11.12.2018.
Galatasaray unatoč porazu izborio Europsku ligu, Schalke minimalno svladao Lokomotiv Moskvu
Foto: EPA

Završeno je natjecanje u skupini D Lige prvaka. Već smo ranije znali kako će dalje ići Porto i Schalke, dok je mjesto u Europskoj ligi ostalo otvoreno. Treću poziciju na koncu uzeo je Galatasaray koji je na domaćem terenu izgubio od Porta. Međutim to nije iskoristila Lokomotiv Moskva koja je izgubila kod Schalkea...

Galatasaray - Porto 2:3

Nogometaši Porta uvjerljivo su odradili utakmice u skupini D, a večeras su na gostovanju kod Galatasaraya slavili s 3:2 te tako zaključili nastup sa 16 bodova. S druge strane, turska će momčad europsko proljeće nastaviti u Europskoj ligi.

Nakon nekoliko solidnih pokušaja turske momčadi, Porto je iz prve prave prilike stigao do vodstva. Alex Telles ubacio je loptu iz slobodnog udarca na deset metara od gola gdje se našao Felipe i glavom ju skrenuo u mrežu.

Igrala se 42. minuta kada je Porto podebljao vodstvo na 2:0. Mariano je srušio Hernanija u kaznenom prostoru, a sudac dosudio penal. Moussa Marega poslao je loptu u jednu, a vratara na drugu stranu.

Samo tri minute kasnije novi kazneni udarac, ovoga puta na drugoj strani. Siguran je izvođač bio Sofiane Feghouli, a s tim rezultatom otišlo se na predah.

U 57. minuti portugalska momčad postigla je i treći pogodak, nakon lijepe kombinacije Hernani je proigrao Sergija Oliveiru koji nije imao težak posao s peterca poslati loptu u mrežu.

I onda je u razmaku od samo minute Galatasaray mogao do poravnanja. Turska momčad u 65. minuti smanjila je zaostatak, Garry Rodrigues ubacio je oštru loptu u peterac gdje se našao Eren Derdiyok koji je skrenuo u gol. Odmah u sljedećem napadu domaćin je dobio i novi penal, međutim, Feghouli ovoga puta pogodio je samo gredu.

Schalke - Lokomotiv Moskva 1:0

Lokomotiv Moskvi trebala je pobjeda na gostovanju kod Schalkea i poraz Galatasaraya kako bi izborila Europsku ligu. Turska momčad "odradila" je svoj dio, ali Lokomotiv nije uspio doći do sva tri boda u Gelsenkirchenu, iako je kroz utakmicu imala nekoliko vrlo izglednih šansi za postizanje pogotka.

Njemačka je momčad u konačnici slavila s 1:0 pogotkom iz 91. minute kada je jedan odbijanac u mrežu pospremio Alessandro Schopf.

U sastavu gostiju zbog kartona nije bilo Vedrana Ćorluke.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Galatasaray2:3Porto
Schalke 041:0Lokomotiv Moskva
1Porto 615:6+916
2Schalke 04 66:4+211
3Galatasaray 65:8-34
4Lokomotiv Moskva 64:12-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!