Nogomet

Englezi se provukli, Tottenham i Liverpool idu u osminu finala, veliki kiks Intera

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 11.12.2018.
Englezi se provukli, Tottenham i Liverpool idu u osminu finala, veliki kiks Intera
Foto: EPA

Sjajna večer za Engleze i očajna za Talijane. Inter i Napoli oprostili su se od Lige prvaka, a dalje nauštrb njih prolaze Tottenham i Liverpool...

SKUPINA A

Ivan Leko s Bruggeom je ostao neporažen i u susretu protiv madridskog Atletica te može biti vrlo zadovoljan nastupom u Ligi prvaka. Tri domaća remija i pobjeda u gostima protiv Monaca sasvim su dobar učinak i vrijedan trećeg mjesta.

Protiv Atletica u tvrdoj utakmici pogodaka nije bilo, Madriđani su trebali pobjedu za potvrdu prvog mjesta, međutim s remijem će ostati iza leđa dortmundske Borussije.

Nikola Kalinić kod gostiju ušao je u 69. minuti umjesto Thomasa Parteyja, a Leko i dalje čvrsto zakucane na klupi drži Karla Leticu i Mateja Mitrovića.

Club Brugge - Atletico Madrid 0:0

Borussia je upotpunila mizernu sezonu Monaca pobjedom 2:0 u Monte Carlu. Po što su Nijemci došli, to su i uzeli, ozljedama osakaćeni Monaco teško se nosio s Borussijom i očekivano je poražen.

Junak Nijemaca bio je Raphael Guerreiro, Portugalac koji je postigao oba pogotka. Već u 15. minuti zabio je iz neposredne blizine nakon dodavanja Maxa Philippa, a u 88. bio je na pravom mjestu nakon odbijene lopte i pospremio ju je u gornji kut sa sedam-osam metara.

Danijel Subašić i dalje ne konkurira za nastup zbog problema s ozljedom.

Monaco - Borussia Dortmund 0:2 (0:1 Raphael Guerreiro 15., 0:2 Raphael Guerreiro 88.)

SKUPINA B

Tottenham je bio u teškoj poziciji uoči posljednjeg kola, morao je osvojiti u najmanju ruku isti broj bodova kao i Inter, samo stvar je bila u tome da je Tottenham gostovao u Barceloni, a Inter je igrao kod kuće protiv PSV-a koji je na dnu skupine.

Barcelona je zaigrala u šarenom sastavu i na kraju nije uspjela svladati Spurse koje je spasio Lucas Moura golom u 85. minuti susreta. Leo Messi ušao je tek u 63. minuti, ali je zato Ivan Rakitić odradio prvo poluvrijeme dok ga je na odmoru zamijenio Sergio Busquets.

Barcelona je povela već u sedmoj minuti golom nestašnog Ousmanea Dembelea koji je uzeo loptu mladom Walker-Petersu na polovici, sjurio se prema golu, sve odradio sam i zabio za vodstvo.

Tottenham je propustio niz prilika prije nego je u 85. minuti ipak došao do ogromnog gola i poravnanja na 1:1. Harry Kane proigrao je na šest metara od gola Lucasa Mouru koji zabija za poravnanje.

Rezultat se više nije mijenjao i Tottenham je i uz ovaj remi prošao dalje.

Barcelona - Tottenham 1:1 (1:0 Ousmane Dembele 7., 1:1 Lucas Moura 85.)

Veliki kiks upisao je Inter koji je trebao imati lakši posao na svom travnjaku protiv posljednjeplasiranog PSV-a. Nizozemci su odrađivali svoj posljednji ovosezonski nastup u Europi, odradili su ga dobro i pomogli Tottenhamu. Inter je napadao, stvarao prilike, ali nije uspio doći do pobjede.

Barcelona je odradila dio posla i nije dopustila Tottenhamu pobjedu, ali Inter je podbacio i samim time nije zaslužio prolaz iako je još nakon odličnog početka Lige prvaka bio s realnim šansama za prolaz.

Već u 13. minuti domaćina je šokirao Hirving Lozano nakon velike pogreške Kwadwa Asamoaha. Uslijedila je ofenziva domaćina koji je pod svaku cijenu tražio pogotke, promašio je niz dobrih prilika i gol glavom Maura Icardija u 73. minuti nije bio dovoljan.

U samoj završnici u odličnoj prilici bio je Lautaro Martinez, ali glavom je pucao preko gola i Inter nije uspio doći do drugog pogotka koji bi ga odveo u osminu finala Lige prvaka.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić odigrali su cijelu utakmicu, a Šime Vrsaljko ušao je u igru u 83. minuti umjesto Mattea Politana.

Inter - PSV 1:1 (0:1 Hirving Lozano 13., 1:1 Mauro Icardi 73.)

SKUPINA C

Liverpoolu je trebala pobjeda 1:0 protiv Napolija ili u slučaju pogotka Napolija, morao je slaviti s dva razlike. Ispunio je prvi uvjet i pobijedio 1:0 te tako poslao Napoli u Europsku ligu.

U najneizvjesnijoj skupini Mohamed Salah spasio je Liverpool i donio mu toliko traženu pobjedu nakon što su Redsi bili u priličnim problemima nakon poraza u Beogradu.

I u ovom susretu kobna je bila pogreška, ovaj put vratara Davida Ospine koji je dosta loše reagirao na taj udarac Salaha. Egipćanin je bio u mrtvom kutu i Ospina je krenuo u sredinu očekujući ubačaj, a Salah je zavukao loptu uz prvu vratnicu gdje je Kolumbijac morao zatvoriti prostor.

Imali su i jedni i drugi ponešto prilika do kraja susreta, ali ostalo je tih 1:0 čime Liverpool ostaje u Ligi prvaka, a Napoli seli u Europsku ligu.

Marko Rog nije bio u konkurenciji za nastup kod poraženih, a Dejan Lovren ušao je u 90. minuti kao taktička zamjena kod domaćina.

Liverpool - Napoli 1:0 (1:0 Mohamed Salah 34.)

Pobjedu za prolaz trebao je i PSG, ali on je imao jednostavan posao. Gostovao je u Beogradu kod Crvene zvezde, senzacije nije bilo, Parižani su se potvrdili kao kvalitetniji protivnik i zasluženo su slavili s 4:1.

Već u desetoj minuti pobjegao je Mbappe, pronašao Cavanija koji zabija za vodstvo. Domaćini su posvjedovali tražeći prekršaj u začetku akcije, no Škot Collum nije dosudio ništa.

U završnici prvog poluvremena u strijelce se upisao i Neymar i to nakon nove asistencije Mbappea i nakon toga solo prodora kroz 16 metara.

U drugom dijelu Zvezda je smanjila preko Marka Gobeljića, ali Parižani su se pribrali i preko Marquinhosa i Mbappea zaključili priču i glatko slavili te na kraju uzeli prvo mjesto u skupini.

Crvena zvezda - PSG 1:4 (0:1 Edinson Cavani 10., 0:2 Neymar 40., 1:2 Marko Gobeljić 56., 1:3 Marquinhos 74., 1:4 Kylian Mbappe 92.)

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Club Brugge0:0Atlético Madrid
Monaco0:2Borussia D.
1Borussia D. 610:2+813
2Atlético Madrid 69:6+313
3Club Brugge 66:5+16
4Monaco 62:14-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!