Vodeni sportovi

Oslabljena Hrvatska gostuje u Nišu protiv Srbije u trećem kolu Europa kupa

Jan Šneler • srijeda, 12.12.2018.
Oslabljena Hrvatska gostuje u Nišu protiv Srbije u trećem kolu Europa kupa
Foto: FaH

Iako uobičajeno susreti Hrvatske i Srbije bude puno interesa jer je često u pitanju borba za medalju, današnji ogled bit će nešto revijalnijeg karaktera, iako je svakako uvijek lijepo slaviti protiv velikog rivala...

U sklopu drugog kola europskih kvalifikacija za Svjetsku ligu, Hrvatska će u Nišu gostovati kod Srbije. Iako na prvi mah može uzbudljivo zvučati ogled europskih i svjetskih prvaka, prava je istina kako se ovdje više radi o prestižu i rivalskom susretu, nego o pravom ogledu rezultatskog značaja.

S obzirom na to da se obje momčadi nalaze u skupini D s Rumunjskom te dvije reprezentacije odlaze na završni turnir Europa kupa, jasno je da će to biti upravo Srbija i Hrvatska. Srbi su Rumunje dobili rezultatom 13:6, dok su Barakude slavile sa 17:4.

Izbornik Hrvatske Ivica Tucak ističe kako je susret dobra prilika da se Hrvatska ogleda s najjačim protivnicima, no također najavljuje kako Barakude nisu doputovale u najjačem sastavu.

"Imamo nažalost nekih zdravstvenih problema u momčadi uslijed koji sam prije nekoliko dana i morao obaviti određene zamjene, tako da ne možemo računati na vratara Marka Bijača zbog loma prsta na treningu Pro Recca, kao i braniča Ivana Buljubašića koji je nedavno sanirao ozljedu ramena, ali još trpi određene bolove. Iz toga razloga, ne želeći riskirati obnovu ozljede, umjesto njega je u momčadi Marino Čagalj", rekao je za službene stranice Saveza, izbornik Tucak.

Utakmica počinje u 18 sati, a nadamo se kako ćemo unatoč ne pretjeranoj važnosti, gledati sjajan ogled velikih rivala.

Sastav Hrvatske

Vratari Ivan Marcelić i Mate Anić; centri Luka Lončar i Josip Vrlić; braniči Andro Bušlje, Marko Macan i Marino Čagalj; te vanjska linija Xavi Garcia, Maro Joković, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Loren Fatović i Ante Vukičević.

Svjetska liga, Europa kup:
Srbija - Hrvatska (18.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!