Nogomet

Kovač: "Penali i kartoni ispravno dosuđeni, treći gol Ajaxa došao je iz zaleđa"

Branimir Korać • četvrtak, 13.12.2018.
Kovač: "Penali i kartoni ispravno dosuđeni, treći gol Ajaxa došao je iz zaleđa"
Foto: EPA

Niko Kovač bio je zadovoljan nakon sjajnog dvoboja u Amsterdamu u kojem su Ajax i Bayern odigrali 3:3. Bavarci su dva puta vodili, no nisu zadržali prednost, ali svejedno grupnu fazu završavaju na prvom mjestu...

Šest golova, dva isključenja i niz prilika na obje strane. Iako sudac Turpin nije imao jednostavan posao, Niko Kovač smatra kako ga je uglavnom dobro obavio.

"Crveni kartoni ispravno su dodijeljeni. Wober je nesmotreno startao i zaslužio je isključenje, jednako kao i Müller. Thomas nije vidio igrača, ali morate biti svjesni da vam protivnik dolazi prema lopti. Oba kaznena udarca bila su ispravno dosuđena, kao i isključenja. Sudac je odradio dobar posao osim kod Ajaxovog gola za 3:3. Nisam sudac, ali smatram da je bilo zaleđe."

Sam dvoboj bio je vrlo visokog intenziteta, obje momčadi igrale su u visokom ritmu, a Bayern je bio taj koji je ipak imao koju priliku više.

"Mislim da smo bili dio fantastične utakmice, obje momčadi igrale su na visokoj razini i s puno presinga. Nismo htjeli Ajaxu pružiti previše prilika za kontranapade i upravo zato smo igrali malo zatvorenije. Naš prvi gol stigao je potpuno zasluženo, ali smo nakon toga olako gubili loptu i Ajax je preokrenuo."

"Imali smo bolje šanse, trebali smo ranije dovršiti posao, ali i Ajax je bio jako dobar."

Kovač može biti zadovoljan i zbog nastupa i pogotka Kingsleyja Comana koji je imao ogromnih problema s ozljedom, spominjao se čak i prerani kraj karijere, ali to se neće dogoditi.

"King je ostavio tu tešku ozljedu iza sebe i prekinuo one priče o prekidu karijere. To se neće tako brzo dogoditi."

Manuel Neuer pohvalio je Ajax, ali i žali zbog olako primljenih golova.

"Bila je to živa utakmica, posebno u završnici, frustrirajuće je tako primiti golove. Ajax je jako dobra momčad, a to smo vidjeli i u Münchenu. Imali smo svojih prilika, posebno u prvom poluvremenu kada smo trebali postići još barem gol-dva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!