Nogomet

Dva gola Antona Maglice protiv Marseillea, Eintracht ostao na stopostotnom učinku

Petar Jenjić • četvrtak, 13.12.2018.
Dva gola Antona Maglice protiv Marseillea, Eintracht ostao na stopostotnom učinku
Foto: EPA

Odigrano je prvih 12 utakmica šestog kola Europske lige, u kojem smo saznali nove sudionike šesnaestine finala. U borbama za drugo mjesto do pobjeda su stigli Rennes protiv Astane i Rapid Beč protiv Rangersa, dok su do pobjeda i prvog mjesta stigli Sevilla i Genk...

Skupina G

Prava borba za prolazak dalje bila je u skupini G gdje su u sljedeću fazu prošli Villarreal i bečki Rapid koji su upisali pobjede u posljednjem kolu.

Španjolska momčad do pobjede je stigla protiv Spartak Moskve na domaćem terenu s 2:0, strijelci su bili Samuel Chukwueze u 13. i Karl Toko Ekambi u 49. minuti.

Od Europe su se oprostili nogometaši Rangersa kojima je trebala pobjeda u Beču protiv Rapida. Do nje nisu došli, naprotiv, domaćin je upisao minimalnu pobjedu pogotkom Dejana Ljubičića.

Borna Barišić odigrao je cijelu utakmicu za Rangerse, dok je Nikola Katić susret odgledao s klupe. U redovima domaćina nije bilo Ivana Močinića, dok je Mateo Barać bio u prvoj postavi te je odigrao svih 90 minuta.

Skupina H

Marseille - Apollon 1:3

Marseille i Apollon već su ranije izgubili sve šanse za prolazak skupine, a danas su odigrali utakmicu za prestiž. Uspješnija je bila ciparska momčad koja je slavila s 3:1.

Već u sedmoj minuti domaćin je ostao s igračem manje kada je Boubacar Kamara dobio izravan crveni karton zbog sprečavanja izravne prilike za postizanje pogotka. Apollon je dobio kazneni udarac kojeg je sigurno realizirao Anton Maglica.

U 11. minuti Marseille je stigao do poravnanja, Florine Thauvin ispratio je centaršut Maxima Thauvina koji glavom skreće loptu u mrežu. Hrvatski napadač u dresu ciparske momčadi vratio je goste u vodstvo u 30. minuti nakon što je krasno poentirao glavom.

Marios Stylianou u drugom je poluvremenu samo potvrdio pobjedu gostiju.

Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za domaću momčad.

Lazio - Eintracht 1:2

Na stopostotnom učinku ostao je Eintracht koji je slavio na gostovanju kod Lazija. Talijanska momčad u vodstvo je stigla golom Joaquina Coree, da bi preokret gostima donijeli Mijat Gaćinović i Sebastien Haller.

Ante Rebić odgledao je cijelu utakmicu s klupe.

Skupina I

Genk je pobjedom potvrdio prvo mjestu, dok je u drugoj utakmici skupine, u borbi za drugo mjesto Malmo minimalno slavio kod Bešiktaša.

Genk - Sarpsborg 4:0

Po potvrdu svoje prve pozicije u skupini I išao je Genk, a potvrdio je nakon prvih pet minuta utakmica protiv Sarpsoborga u kojoj je postigao dva pogotka. Strijelci su bili Zinho Gano i Joseph Paintsil. Gosti su s druge strane tako ostali na posljednjoj poziciji s pet bodova.

Do kraja utakmice domaćin je postigao još dva pogotka, strijelci su bili Sander Berge i Joseph Aidoo. U sastavu domaćina zbog ozljede nije bilo Ivana Fiolića.

Bešiktaš - Malmö 0:1

Izravna borba za drugo mjesto igrala se u Istanbulu gdje je Malmu trebala pobjeda protiv Bešiktaša. Do nje je švedska momčad i uspjela doći, a pogodak vrijedan šesnaestine finala postigao je Marcus Antonsson u 51. minuti.

U 65. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Ricarda Quaresme, međutim, rezultat se do kraja nije promijenio. Domagoj Vida odigrao je cijelu utakmicu za Bešiktaš.

Skupina J

U posljednjoj utakmici skupine Standardu je trebala pobjeda na gostovanju kod posljednjeg Akhišarspora, međutim, odigrao je bez pogodaka te ostao na trećem mjestu.

Druga utakmica skupine pripala je Sevilli koja je s 3:0 bila bolja od Krasnodara te tako osvojila skupinu. Dva puta strijelac je bio Wissam Ben Yedder, dok se jednom u strijelce upisao Eder Banega.

Skupina K

Dinamo Kijev već je ranije osigurao prolazak u osminu finala tako da mu večerašnja utakmica protiv Jabloneca nije bila važna. Ukrajinska momčad izgubila je na domaćem terenu s 1:0, a pobjedu je gostima donio Martin Doležal.

S druge strane, utakmicu za drugu poziciju igrali su Rennes i Astana, a do pobjede i prolaska dalje stigla je francuska momčad koja je slavila s 2:0. Dvostruki strijelac bio je Ismaila Sarr koji je poentirao u razmaku od 66. do 73. minute.

U dresu gostiju cijeli je susret odigrao Marin Tomasov.

Skupina L

Nakon što je Chelsea već ranije osigurao prolazak skupine, ostala je borba za drugo mjesto koja je riješena nakon prvih 45 minuta utakmice između PAOK-a i BATE-a. Bjelorusi su imali vodstvo od 3:0 te kao drugoplasirani prošli dalje. Treći je završio MOL koji je remizirao protiv Chelseaja.

MOL Vidi - Chelsea 2:2

Chelsea je poveo krasnim udarcem iz slobodnog udarca Williana, igrala se 30. minuta. Samo dvije minute kasnije odgovor na drugoj strani, nakon jednog kornera loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Ethan Ampadu.

Domaćin je do preokreta stigao u 57. minuti kada je Georgi Milanov ubacio, a Loic Nego krasnim udarcem iz voleja zatresao mrežu. Na novo izjednačenje čekalo se do 75. minute kada je za englesku momčad poentirao Olivier Giroud.

PAOK - BATE Borisov 1:3

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko prolaska skupine gostujuća momčad pobrinula se već u prvom poluvremenu kojeg je zaključila s vodstvom od 3:0. Poentirali su Maksim Skaviš u 18. minuti i Nikolai Signevič u 42. minuti iz kaznenog udarca te još jednom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Do kraja utakmice domaćin je uspio ublažiti poraz pogotkom Aleksandra Prijovića.

Momčadi koje su izborile prolazak u šesnaestinu finala EL: Villarreal, Rapid Beč, Eintracht Frankfurt, Lazio, Genk, Malmo, Sevilla, Krasnodar, Rennes, Chelsea, BATE Borisov

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Rapid Beč1:0FC Rangers
Villarreal2:0Spartak Moskva
1Villarreal 612:5+710
2Rapid Beč 66:9-310
3FC Rangers 68:806
4Spartak Moskva 68:12-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!