Nogomet

Europska liga u brojevima: Dani Olmo među najfauliranijim igračima

Branimir Korać • petak, 14.12.2018.
Europska liga u brojevima: Dani Olmo među najfauliranijim igračima
Foto: EPA

Nakon završetka grupne faze Europske lige, Dinamovi igrači rijetko se ističu u poretku bilo koje kategorije, a u vrhu one gdje su igrači koji su najčešće bili zaustavljani prekršajem, nalazi se Dani Olmo...

Na ljestvici onih s najvećom minutažom u grupnoj fazi, trojica Dinamovih igrača nalaze se u vrhu s maksimalnom minutažom i to Amer Gojak, Dominik Livaković i Petar Stojanović koji su odigrali svih 540 minuta.

Najbolji strijelac sa šest postignutih golova je Izraelac iz Salzburga Munas Dabbur kojeg s pet pogodaka prati Luka Jović iz Eintrachta. Najbolji Dinamov strijelac je Izet Hajrović s tri postignuta pogotka.

Što se tiče asistencija, na vrhu je Igor Stasevič sa šest asistencija ispred Mijata Gaćinovića iz Eintrachta koji ih je upisao četiri. Mario Gavranović prvi je Dinamov asistent s tri dodavanja.

Nesretnike koji su najviše puta pogađali stativu ili vratnicu predvode Robert Skov iz Kopenhagena i Francois Kamano iz Bordeauxa, oni su po tri puta tresli okvir gola, a najviše puta izblokiran je Gonzalo Higuain, čak osam puta.

Po preciznosti dodavanja na vrhu je Jevhen Hačeridi iz PAOK-a koji je imao svih 33 uspješnih dodavanja, a od onih s preko 100 dodavanja, najprecizniji je Roderick iz Olympiakosa s 97 posto, odnosno 113 od 116 točnih dodavanja. Dinamovci tu nisu niti blizu vrhu, a najprecizniji je Marko Lešković s 47 uspješnih dodavanja iz 53 pokušaja što je 89 posto. Isti postotak ima Marin Leovac s dvostruko manje pokušaja.

Najviše prekršaja skrivio je Pieros Sotiriou iz Kopenhagena, njih 22 dok je dosta visoko Amir Rrahmani s 13. Najčešće faulirani su Ze Luis iz Spartaka Moskve i Cicinho iz Ludogoreca (21) dok je jednom manje prekršajem zaustavljen Dani Olmo.

Neslavni rekorder s dva crvena kartona je Jaume Costa iz Villarreala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!