Košarka

Novi triple-double Jamesa Hardena, Pistonsi prekinuli niz poraza, Bullsi slavili kod Spursa

Petar Jenjić • nedjelja, 16.12.2018.
Novi triple-double Jamesa Hardena, Pistonsi prekinuli niz poraza, Bullsi slavili kod Spursa
Foto: EPA

Još pet utakmica odigrano je noćas na NBA parketima, a najzvučniju pobjedu upisali su Chicago Bullsi koji su preokretom u završnici stigli do pobjede protiv San Antonio Spursa. Detroit Pistonsi prekinuli su niz od osam pobjeda Boston Celticsa, dok je James Harden u pobjedi Rocketsa ubilježio novi triple-double...

Ne samo da su Detroit Pistonsi prekinuli niz od osam uzastopnih pobjeda Boston Celticsa, već su tako i prekinuli vlastiti niz od šest lošijih utakmica. Noćas su na domaćem parketu Pistonsi slavili sa 114:103.

"Izgledali su sjajno, bili su uvijek na oprezu, bili su aktivni, igrali su odlično. Nismo se mogli s njima nositi u šutu jer ga nismo branili na pravi način. To je ono što trebamo raditi, ali što nismo uspjeli napraviti. Skidamo im kapu, nije bila naša najbolja utakmica", kazao je trener Bostona Brad Stevens.

Detroit je na poluvremenu imao minimalno vodstvo od 57:56, a u trećoj četvrtini, na krilima Andrea Drummonda, Pistonsi rade seriju od 13:0 te dolaze do deset koševa viška (76:66). Nova serija domaćina od 10:1 na početku četvrte četvrtine riješila je pitanje pobjednika.

Blake Griffin s 27 poena, osam skokova i šest asistencija predvodio je Pistonse do pobjede, Andre Drummond dodao je 19 koševa i 20 skokova. Kyrie Irving s 26 koševa i osam skokova te Marcus Smart s 21 košem i osam skokova bili su najbolji kod Bostona.

Do 14. pobjede sezone stigli su Houston Rocketsi na krilima još jedne odlične večeri Jamesa Hardena koji je ubilježio još jedan triple-double učinak. S učinkom od 32 poena, 12 skokova i deset asistencija predvodio je Rocketse do gostujuće pobjede protiv Memphis Grizzliesa sa 105:97 čime se nadovezao na prošlu utakmicu i 50 poena protiv Los Angeles Lakersa.

Nijednom tijekom utakmice Rocketsi se nisu našli u zaostatku, a početkom treće četvrtine imali su i 21 poen viška. Uspio se Memphis serijom 14:5 u posljednjim minutama spustiti na minus šest (97:91), međutim, više od toga nije išlo za domaćina.

Uz Hardena najbolji je u pobjedničkim redovima bio Clint Capela s 26 poena i deset skokova, Gerald Green dodao je 17 koševa (trica 4/4). Grizzliese je predvodio Mike Conley s 22 koša i šest skokova, Marc Gasol dodao je 17 poena i devet skokova.

U šestoj utakmici od dolaska Jima Boylena na klupu Chicaga, Bullsi su upisali svoju drugu pobjedu, a vjerojatno i najvrjedniju ove sezone. Do sedmog slavlja sezone stigli su na gostovanju kod San Antonio Spursa koje su porazili rezultatom 98:93.

Spursi su kroz veći dio utakmice bili u vodstvu, imali su i 21 poen prednosti, međutim, nisu ga uspjeli sačuvati do samog kraja. Odlično drugo poluvrijeme odigrali su Bullsi koji su nadigrali domaćine s ukupnih 55:31 te zasluženo stigli do pobjede. U drugom poluvremenu imali su tek tri izgubljene lopte od čega samo jednu u posljednjoj dionici.

100 sekundi prije kraja Bobby Portis ubacio je šut za prvo vodstvo Chicaga još od samog otvaranja utakmice (92:91). Gosti su u završnici susreta serijom od 13:4 stigli do preokreta.

Kris Dunn s 24 poena i sedam skokova predvodio je Bullse do pobjede, Lauri Markkanen dodao je 23 koša i sedam skokova. LaMarcus Aldridge s 29 koševa i 12 skokova te DeMar DeRozan s 21 poenom i pet skokova bili su najbolji kod Spursa.

NBA:
Orlando Magic - Utah Jazz 96:89 (Evan Fournier 24p, 7sk / Donovan Mitchell 24p)
Detroit Pistons - Boston Celtics 113:104
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 97:105
San Antonio Spurs - Chicago Bulls 93:98
Oklahoma City Thunder - LA Clippers 110:104 (Paul George 33p, 7sk, 6as / Danilo Gallinari 28p, 7sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!