Rukomet

Nizozemke odličnim prvim poluvremenom do pobjede i bronce na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.12.2018.
Nizozemke odličnim prvim poluvremenom do pobjede i bronce na Europskom prvenstvu
Foto: EPA

Rukometašice Nizozemske osvojile su brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se odigrava u Francuskoj. U utakmici za treće mjesto svladale su rumunjsku izabranu vrstu rezultatom 20:24...

Rumunjska - Nizozemska 20:24 (8:15)

Od samoga starta nizozemske su reprezentativke krenule odlučno i u namjeri da se rano odvoje. Ponajviše zahvaljujući Abbingh te Wester na vratima nakon nešto više od polovice prvog dijela Rumunjska se našla u zaostatku od četiri zgoditka.

A nakon što su u 21. minuti preko Polman prednost digle na 9:4 Nizozemke su zaigrale još opuštenije te su protivnicama ostavljale vrlo malo prostora za hvatanje konaca igre pa je tako prvo poluvrijeme završilo s 15:8 u korist izabranica Helle Thomsen.

Nakon 36 minuta igre nizozemska je ekipa i dalje držala sedam pogodaka prednosti, oba su sastava jednak broj puta šutirale prema protivničkim vratima, no Tess Wester, ali i njihova vlastita nepreciznost Rumunjsku su u ovoj borbi ostavile bez ikakve šanse.

Bez teško ozlijeđene Neagu Rumunjke su ostale bez najjačeg oružja u napadu što se jasno odrazilo na rezultatu već u prvom poluvremenu.

20 minuta prije kraja susreta tek se Arden-Elisei tri puta upisala u listu strijelaca, Perianu i Buceschi ostvarile su u istom periodu 2/7 učinak dok je Pintea s punom minutažom tek jednom, neuspješno, pucala prema nizozemskim vratima. Puno premalo u susretu u kojem pobjeda donosi europsku medalju.

Točno na polovici drugog dijela Groot je pogodila za 21:13, a nakon određenih promjena u nizozemskoj postavi Rumunjke su došle do zraka te su u idućih šest minuta ušle u svoju najbolju seriju; redom su pogađale Zamfirescu dva puta, Ardean-Elisei, Chiper i Laslo.

Čak niti taj period od osam minuta bez pogotka u konačnici nije naštetio nizozemskoj izabranoj vrsti. Rumunjski je niz prekinula Polman, a iako se Ardean-Elisei svim silama trudila približiti svoju ekipu na dva zaostatka, prilika za bolji rezultat za njih je izgubljena u prvih 30 minuta igre.

Ipak, iako u konačnici nisu uspjele ugroziti rezultatsku zalihu koju su njihove protivnice ostvarile u tom prvom poluvremenu, Rumunjke su u samu završnicu ipak unijele određenu razinu nervoze na oba kraja parketa.

Od 54. minute na dalje pao je tek jedan pogodak dok su igrom dominirale tehničke pogreške, promašaji, ali i nekoliko odličnih obrana. Konačnih 24:20 postavila je Nycke Groot s linije sedam metara, ujedno s pet pogodaka stopostotna u ovom dvoboju. Sedam je u dresu brončane Nizozemske postigla Polman.

Wester se zaustavila na 14 obrana, jednu manje na drugoj su strani upisale Dedu (10) i Dumanska dok je bez konkurencije najraspoloženija Rumunjka bila Ardean-Elisei sa šest pogodaka iz osam pokušaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!